Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Füstöl a kályhám, mi lehet a...

Füstöl a kályhám, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
begyújtáskor a legjobban, amikor elkezd nagy lángon égni, akkor kb semmi gond, de aztán ahogy elkezd lassan csak parázslani akkor megint olyan szinten befüstöl hogy nem igaz, illetve hiába nyitom ki óvatosan az ajtót akkor is időnként bedől a füst és mivel egy alsó épületben egyetlen kisebb szobában használnám, így időnként áll bent a füst meg lefulladok. Van hogy csukott ajtónál is dől a füst belőle fent a csövén is a füstcső és a kályha csatlakozásánál meg az ajtónál. Nincs benne tömítés de ezekbe valamiért gyárilag nincs. Amiket ellenőriztem: kéményből jön a füst,a tisztító nyíláson át sem láttam semmi rendelleneset. Égetek előtte újságpapírt hogy melegedjen a kémény de semmi. Már tanácstalan vagyok és az eladáson gondolkodok mert vissza vinni már nem tudom illetve így nekem használhatatlan... Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond?

2022. okt. 18. 07:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Talán ki kellene kormolni a csövet és/vagy a kéményt
2022. okt. 18. 07:15
 2/16 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond megvolt meg ellenőrizve is volt. Viszont már tényleg nincs ötletem, mi lehet a probléma.
2022. okt. 18. 07:53
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Közeli nyílászáró résnyire, kályhán alsó ajtó ujjnyira nyitva, begyújtós láng finoman megalomán, és elenyésző füstszaggal megúszható.
2022. okt. 18. 08:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Azt megfigyeltem ha nyitva az ajtó akkor egyből kifelé áramlik a füst a szobából,próbáltam résnyire nyitott nyílászáróval is, de nem lett kifejezetten jobb eredmény. Amint becsukom pár 10- perc után ha már csak parázslik megint dől a füst, pedig az ajtó még icipicit szelel is, tehát jut be oxigén alul a küszöbnél de már aztis próbáltam hogy alul betömöm a rést és ugyanez az eredmény.
2022. okt. 18. 09:27
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
A kémény mennyire jó? Van elég huzat? Sőt, a kémény mennyire magasabb mint a tető legfelső pontja?
2022. okt. 18. 09:57
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Nincs ilyen csappantyú a kályhában, amivel tudod szabályozni, hogy közvetlenül a kéménybe menjen a füst vagy egyet kerüljön a kályhában?
2022. okt. 18. 11:43
 7/16 anonim ***** válasza:
82%
Ha fával tüzelsz, mennyire kiszáradt a fa? Mert nagyobb nedvesség tartalomnál szokott füstölni eléggé.
2022. okt. 18. 11:45
 8/16 anonim ***** válasza:
67%

Orosz TikTokon láttam néhány kiváló ötletet erre a jelenségre..megoldása válogatja, de a leglátványosabb a kémény felső végére szerelt kis ventillátor, amely begyújtáskor kellő huzatot biztosít, könnyen begyullad a tüzelő. Fent prímán dől az ég felé a füst, a lakásban tiszta a levegő.

A ventillátor bárhová beépíthető, csak ne legyen műanyagból. Igazából a harmatpont a meghatározó.

A kérdező esetében nem melegszik fel annyira a kémény, hogy a huzat normálisan létrejöjjön.

Nem kell eladni semmit, csak eleinte intenívebben kell fűteni, hadd melegedjen fel a kémény végig, akkor jön létre a kellő huzat.

Még egy lehet(velem előfordult)a kéményben egy döglött galamb heverészett, ez bizony akadályozta a jó légáramlást

2022. okt. 18. 12:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Leírás alapján nincs kéményhuzat. Igazából ha volt kéményseprés, akkor nagyon nem lehet mit tenni, mert természetes oka van. Esetleg meg lehet próbálni felmelegíteni a kéményt az aljában gyújtott tűzzel, de ennyi.
2022. okt. 18. 13:57
 10/16 A kérdező kommentje:
Attól esetleg lehet hogy mindhárom esetben elég hideg volt a melléképületben? Lehet hogy nagyjából hidegebb picit mint kint, de még ez sem teljesen igaz mert egyik hajnalban azért gondolom csak melegebb volt bent mint kint... Okozhat ez ilyet?
2022. okt. 18. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!