Milyen csavart és tiplit ajánlatok cserépléc és gipszkarton hoz? Lyukacsos iker sejt tégla, vettem 80-as tiplit ahhoz kertem megfelelő 80-as csavart és egy Bosch SDS Fúró t ami 8 as…. Egyáltalán nem tart semmit, nem feszül be.
se lécen keresztül, se úgy ha léc alá megy a tipli és a csavar a lécen át. Mi lehet a baj?
Lehet, hogy a csavar túl rövid, és nem éri el a végét a tiplinek, mivel a léc is előtte van? Vagy lehet túl vékony csavart adtak a tipli hez? Mit ajánlanátok hozzá? Egy kicsi munkáról van csak szó. Ha veszek másik csavart, akkor milyet vegyek hozzá? Százast vagy 120-as t?
Üreges téglához nem szokott jó lenni az ami csak kettényílik.
Az a jó ami teljesen eldeformálódik.
Igazából ha nagyon laikus vagy, akkor vedd meg a fishert. Az tuti jó, csak kicsit túlárazott. Én nehezebb cuccokhoz veszem, pl radiátorhoz.
Lehet rossz helyen fúrtad ki, ahol nagy a luk, esetleg lehet nem jó a fúrókalapácsozás. Ha anélkül fúrod, akkor lassabb, de szép lukat fúrsz amibe jobban beleszorul a tipli.
Egyébként 80-as tipli és 80-as csavar plusz cserép léc, akkor kapásból mínusz 25mm a hosszból a léc miatt. Hosszabb csavar kellene, illetve olyan tiplit érdemes venni ami akár rövidebb, de átmehet benne a csavar. A hosszú tiplik esetében a végén kezd el belecsavarodni a csavar.
(ha bramac lécet vettél, akkor -30mm)
Azért fog jobban mert a habarcsnál nem üreges, de nem habarcsba rögzítünk ha lehet, hanem a falazó anyagba. Az való arra.
Próbáld fúrókalapács mód nélkül, és figyelj a tiplire is, tehát ne csak sima szétnyíló legyen és igen hosszabb csavarral.
Én ezt a tiplit használom már régóta, ez a legjobb és a legolcsóbb:
Nemrég még 4Ft-ért vettem.
Szerintem a 80-as csavar hosszú neked. A tetőléc 25mm, aztán a fal vakolattal, téglával együtt 30-40mm maximum. Vékony vakolattal még kevesebb.
A csavar már átér a tégla üregébe, és a tipliben nem a menetes rész, hanem csak a vékonyabb szára van, azért lötyöghet.
Más.
Az új vídiás fúrók átmérője 8,3-8,4mm szokott lenni. Téglát ugye nem nehéz fúrni, lehet, hogy ettől is jobban kibővül a lyuk. Ebben tényleg lötyögni fog a 8-as tipli.
Próbálj keresni olyan fúrót, aminek az átmérője nem nagyon haladja meg a 8mm-t. Vagy az oldalát meg kell húzni egy kicsit köszörűvel, hogy csökkenjen az átmérője.
A téglához teljesen fölöslegesek a pneumatikus fúrókalapácsok, amibe az SSD fúrók kellenek. Teljesen elég egy hagyományos fúró, ami tud ütvefúrni. Az kevésbé veri szét a vakolatot meg a téglát.
4# az beton tipli!
Egyéni vélemény szerint ott is szarul tart a sima felületek miatt.
Kérdező, ütvefúrás nélkül fúrj, és tartsad a fúrót egyenesen. Ha mozog, kitágítod a lyukat.
Olyan tiplit vegyél ami hosszan tud nyílni. Csavarrak kitudod próbálni nyitja e rendesen, de 8 tiplihez 4,5 átm csavar kell.
Ez sokmindenhez jó, több hosszba is van.
Csavar hossznál a tipli hossz + léc vastagságot mindenképp számold.kisebb ne legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!