Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Üdv! Help! Mekkora súlyt bír...

Üdv! Help! Mekkora súlyt bír el? Mennyire lehet erős egy gázcső?

Figyelt kérdés

A sztori röviden: Kisebb albiba költöztem ahol, nem lehet fúrni, a boxzsák tartó állvány pedig túl sok helyet foglalna és télen bent szeretek edzeni. Tehát kell egy alternatíva, ahová egy 20kg-os zsákot tudok "rögzíteni"

Kinéztem magamnak a gázcsöveket, mivel hát még is csak egy fémcső, ami több helyen rögzítve van és több helyen átmegy a falon. Először is húzódzkodtam rajta, hogy megnézzem mennyire masszív, de minden gond nélkül bírja a 82kg-mat. Egy helyre fel is kötöttem, de így rossz, hogy falnál van és nem tud szabadon mozogni [link]

Aztán ki gondoltam, hogy más hová raknám és másképpen rögzíteném.

ide: [link]

és így gondolnám: [link]

5 perc alatt szerkesztettem és a legkevésbé sem méretarányos, de valahogy szemléltetni akartan, hogy mi a terv.

Ez is elbírja a súlyomat, de ha így raknék oda, egy L alakú kb 90-100cm-re kilógó zártszelvényt a zsákkal, akkor az már nem generálna túl erős forgatónyomatékot, ami már deformálná a csövet?

Köszi, ha megosztod a szakmai tapasztalatod!

febr. 1. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Felejtsd el, bizonyos kötések kilazulhatnak a folyamatos csörángatástól. A szomszédok pedig jobban fogják hallani mintha ott álnának melletted....
febr. 1. 23:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Panelban, társasházban a legnagyobb bunkóság bent edzeni. Így még életveszélyes is, nem tudhatod, milyen régi a cső, kinél lesz szivárgás majd robbanás.
febr. 1. 23:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Megfogadom és köszi a válaszokat!
febr. 1. 23:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Vegyél húzódzkodórudat, amit ajtófélfák közé lehet rögzíteni.

[link]

Húzódzkodni én az ilyenen nem mernék, de a boxzsáknak jó lesz.

febr. 2. 00:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Van húzódzkodóm, ami a két fal közé kell rakni és gumirózott a vége vége és feszesre kell csavarni. De azért köszi.
febr. 2. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!