Van olyan ingaórád, amely nemrégiben meghibásodott, és egy hozzá értő órásmester megjavította? Debrecenben keresek órásmestert, de az interneten sok a negatív tapasztalat...
1, 5, 8, 10-es vagyok.
Szóval.
Nem volt itthon műszerolajom, ezért csak wd40-et használtam.
Elég sok célra használom. pl.: nyikorgó ajtózsanér -ide jobb lenne zsír, de pár évre ez is hasznos;
zárbetét tisztítása -a szomszéd szaki cserélni akarta, átmostam, évek óta működik.
A neten volt egy cikk a wd40 hasznosságáról.
Vagy 10 különféle felhasználási lehetőséget felsoroltak.
Ha az inga nem mozog, nem mozog a fogas kerék sem.
Kézzel mozgasd az ingát.
Egyébként meg a tengelyeket mosd át újra és úgy próbád mozgatni a fogaskereket.
A WD-40 valóban sokmindenre jó, de véleményem szerint kényszermegoldás, és elég drága is (mind a műszerolajhoz mind a zsírhoz képest). Tudomásom szerint a WD-40 eredetileg tisztító -és csavarlazító folyadék, tehát kenési feladatokra nem igazán alkalmas, ilyen szempontból kicsit érthetetlen hogy miért is örvend ekkora népszerűségnek hazánkban (egy egyébként amerikai fejlesztésű kence).
A zárbetét kenésére szilárd kenőanyag a legjobb, ilyen a grafitpor, ez nem gyűjti magába a levegőben lebegő port és koszt.
Valószínűleg többször fagyállózott kültéri zárbetétből a lerakódott koszt kiszedni tökéletes volt a wd40.
Egyébként igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!