Van olyan ingaórád, amely nemrégiben meghibásodott, és egy hozzá értő órásmester megjavította? Debrecenben keresek órásmestert, de az interneten sok a negatív tapasztalat...
Ebben így nem tudok segíteni, de én magam javítottam egy tíz éve kidobásra váró órát.
Rúgók jók voltak, törést nem láttam, WD40-nel átmostam, majd az ingáról le kellett vegyek egy kis súlyt (egy kis fém alkatrészt), hogy megfelően működjön -különben mádodpercek alatt leállt.
15 éve működik.
A régi ingaórákat még az örök életre gyártották.
Valószínűleg csak ki kell pucolni és finom műszerolajjal egy-egy fogaskereket megolajozni.
Kb. 60 éves voltam én is, amikor előszedtem. Kivettem a mechanikát a dobozból előbb leakasztva az ingát.
Teraszon több réteg újságpapírt tettem a szerkezet alá, majd wd40-nel alaposan átmostam.
Azóta működik.
Uraim, van egy ebédmeghívásom a Rózsás Csárdába mindannyiótok számára!
Ugyanis sikerült!
Jár a megállt óra! Úgy csináltam, ahogy mondtátok.
Abból a lóvéból, amit a fuvarozásra, meg az órásmesterre költöttem volna, meghívlak benneteket egy ebédre, ismerkedjünk össze. (A keretet túlléphetjük :-)) Nagyon hálás vagyok a segítségetekért, meg a biztatásért. Nélkületek még mindig állna! Remélem mind debreceniek, vagy vonzáskörzete vagytok. Akár itt, akár privátban majd írjátok meg legyetek szívesek, hogy mikor érnétek rá egy "órásmester vándorgyűlésre" a Rózsásban. Én Józsán lakom, ismerem, kedvelem őket, jól főznek.
Én a kérdésen felbátorodva szombaton fogom megcsinálni a 100+ éves ingaóránkat, pontosabban megpróbálom.
Azt mondjátok jó a WD40? Ne vegyek inkább müszerolajat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!