Van olyan ingaórád, amely nemrégiben meghibásodott, és egy hozzá értő órásmester megjavította? Debrecenben keresek órásmestert, de az interneten sok a negatív tapasztalat...
Én a 2-esa válaszoló vagyok és van némi rálátásom, mert apukám órásmester volt.
Megkérdeztem, itt Bp-en kb. 60-80ezer Ft-ot kérnek egy régi ingaóra szervizeléséért, ha nem kell alkatrész hozzá.
De találtam olyant aki a feléért is elvállalja.
Végül köszönöm a nagylelkű ebédmeghívást, de BP.-en lakom így sajnos nem esik útba Debrecen.
:)
A WD40 csak átmosáshoz jó, mert később elpárolog.
Természetesen műszerolajat kell használni.
Sajnos ebbe a szálló por beleragad ezért időnként meg kell ismételni a kipucolást.
Én pontosan úgy csináltam, amire az #5-ös kommentelő felbiztatott. Bár van varrógépolajam egy kis műanyag flakon-nyi, de mivel a "technológiai leiratban" nem mondta az 5-ös, én nem is használtam. Meg nincs is olyan vékony ecsetem, amivel a tengelyek végét mertem volna kenni olajjal. De ezek szerint elég volt a szennyeződésektől megtisztítani [egyelőre].
Kedves szegedi és fővárosi "ingaóra tanácsadó" kollégák, nagyon sajnálom, hogy ilyen távoliak vagytok, de bármikor Debrecenbe vet a sors benneteket, keressetek meg legyetek szívesek. Ha van az 1-5 komment közt debreceni, továbbra is várom az értesítést!
Kedves kérdező, köszönöm a meginvitálást én is, de jómagam elég távoli vagyok (Vas megye).
A tengelyek végeinek olajozását illetően valójában nem is szükséges ecset (szerintem talán nincs is az a vékony ecset ami ehhez alkalmas lenne). Én egy trükköt használtam: egy gémkapcsot széthajtottam, és a végét műszerolajba mártottam. Ekkor a drót végén épp egy kis cseppnyi műszerolaj tapad fel (az adhézió folytán), amelyet elegendő a tengelyvéghez érinteni. Így nagyon kis cseppekben adagolható a műszerolaj (varrógépolaj, stb.) sőt mi több a gémkapocs drótja a kívánt alakra hajlítható, így a nehezen elérhető helyekre is juttatható kenőanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!