Régebbi, szenzor mentes mélyhűtő néha "épp hogy nem záródik be": valami szenzor vásárlása a figyelemfelhívásra?
Sziasztok!
Az újabb hűtőkben már vannak olyen érzékelők, amik csipognak, ha pl. 1 percnél tovább nyitva van valamelyik ajtó. Azonban az enyémnél nincs ilyen, de az ajtója nem mindig zárul be teljesen, és nehezen észrevehetőek az ilyen esetek.
A záródást nem hiszem, hogy meg lehet oldani könnyedén, így arra gondoltam, hogy valami jelzőt raknék a hűtőbe, ami erre figyelmeztetne.
Egyik megoldás egy hőmérséklet érzékelő lenne, de azt sajnos csak annyira lehetne kalibrálni, hogy egy óra után tud szólni, hogy megnőtt a mélyhűtő hőmérséklete.
Egy jobb megoldás az egy fényérzékelő lenne: 1 perc fény után jelezne, hogy valahonnan még mindig fényt kap a mélyhűtő, tehát nyitva van. De félek, hogy nem működne, ha csak nem hiperszenzitív, hiszen ezeknél a "nem záródik be teljesen" eseteknél szinte teljesen sötét van bent gondolom, épp hogy fényt szűrődik be. De egy próbát megér.
Legjobb megoldás egy érintkezés szenzor lenne, csak kérdés, hogy ezt hova helyezhetném fel, hogy az ajtó normálisan záródjon, és a szenzor is működjön.
Szóval az érdekelne, hogy szerintetek hogy kéne megoldani ezt a problémát, valamint a fentebbi ötleteimre tudtok-e javasolni készüléket.
Előre is köszi! :)
Próbálj meg a 4 "lába" közül egyet egyet (vagy kettőt) megemelni addig, amíg az utolsó 3-4 mm-t már magától csukja..
Nekem is van elöl alatta és nem a vízszintet néztem.
Pár éves Bosch hűtőnk van.
Ha csak 1-2 mm-nyit marad nyitva, akkor nem sípol.
Egyetlen megoldás az, ha rendesen becsukod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!