Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan működik egy 3 kerekű...

Hogyan működik egy 3 kerekű bicikli hajtása?

Figyelt kérdés
Felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan működik a hajtás, mindkét hátsó kerék meg van hajtva, hogy lehet akkor hogy nem fixen együtt is fordulnak, kanyarodáskor ez problémát okozna
2022. aug. 20. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
A kis gyerektricikli elölpedálos, direkt hajtja az első kereket. :) A nagyobb tricikliken sincs differenciálmű, sztem egyszerűen csúsznak egy kicsit a kerekek a kanyarban. Mivel nagyon kicsi a tapadási felület és a sebesség sem óriási, vszeg nincs jelentősége.
2022. aug. 20. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:
33%
Jó a kérdésfelvetés. A helyzet az, hogy a hátsó két kerék közül csak az egyik hajtott. Tehát a két kerék nincs összekapcsolva.
2022. aug. 20. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Kollégám apja most vett egyet, megyek mögött és nézem: kis differencálmű van rajta! Meg asszem 7 sebességes agyváltós! Sajna nem találtam róla képet, a típust nem tudom. Egyébként is vannak trükkök, itt van egy megoldásról kép. Egyébként csak megszokást igényel, tény, hogy a "sima" megoldásúaknál a kanyarodást szokni kel, no de a tricikli úgyse a gyorsaságról szól.

[link]

2022. aug. 21. 07:42
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 Amit belinkeltél az pont az amit a 2-es válaszban leírtam. Azon nincs differenciálmű, csak az egyik kerék van hajtva.

De látom, a sok ostobának azért sikerült lepontoznia...

2022. aug. 21. 10:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, tanultam a válaszokból. Mindenkinek ment a zöld
2022. aug. 21. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam hogy igazából mivel utánfutót/kiskocsit (Bicikli után és mint egy kiskocsi funkcionálna, elektromos rásegítéssel - ezt egy csavarbehajtótól kapná.) és nem is háromkerekűt építek, a kereketket a tengelyen keresztül szét és össze tudnám kötni, (Mikor dombra fel kell tolni, kötném össze). Nincs valakinek ötlete, milyen olcsó házi megoldással lehetne megoldani ezt a tengely szétválasztást?
2022. aug. 21. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!