Kiselejtezett parabola antennát mire lehetne felhasználni?
Az a szép nagy fehér tányér.... Rég nincs használva, most szedtük le a tetőről. Úgy tetszik a formája, gondolkodom milyen új funkciót kaphatna, de még semmi jó ötlet... Végső esetben virág lesz bele ültetve, de inkább valami hasznosabb és jópofabb megoldás kéne...
Kérem, akinek van öt ki ete, írja le! :)
Csinálj belőle egy szökőkutat.
Fóliás-tükrös videót néztem, azt tapasztalják a kipróbálók, hogy nem hatékony.... Abban én olyan fantáziát látok, ha van más valami, amit melegíteni kell... Pl. szomszédomnak van egy kerti zuhanyzója, nem ismerem pontosan hogy működik, de valami hordó van magasba szerkesztve, abban a víz... Na pl egy ilyen hordóra irányítva a tükröt, már melegítené azt a vizet. Nekünk ilyen nincs és nem is lesz. Vagy pl olyat is el tudok képzelni, hogy akinek kerti medencéje van, azt a vizet melegítse így... De nekünk medence sincs és nem is kell, nincs arra időnk. :)
Most jutott eszembe, hogy télen mindig befagy a madáritató, arra lehetne fókuszálni így, de... Ekkora parabola csak azért? Meg télen nem süt úgy a nap, meg ha ráesik a hó..., meg akkor már inkább naponta kiszedem a jeget az itatóból- :)))
Nem vagyok annyira a díszkert híve, de a 11-es linkjén az a két szökőkút irtóra tetszik....!
5-ösnek az újrahasznosításról: Szerintem ízlés és felhasználhatóság kérdése. Nekem sem tetszik sok újrahasznosított dolog, főleg ha abból csak valami "dísz" lesz.
Említed az abroncsokat. Szerintem is nagyon csúnya tud lenni, főleg lefestve. De ha visszaemlékszem gyerekkoromra, a játszótéren voltak állítva a földbe rakva, és nagyon jó volt rajtuk ugrálni. Akármilyen randa is, ha gyerekem lenne és sok felesleges abroncsom, akkor tuti megcsinálnám neki...
Én az ilyen kényszeres újrahasznosításokat nem bírom. Amikor nincs valakinek épp kiselejtezett raklapja, de látja a szomszédtól, és ő is szerez be, csak azért hogy csináljon belőle valamit, amit egy raklapnak nem kell tudnia... Vagy büdös cipőbe virágot ültet, mert látta mástól.
A régi bicikli ilyen még, amitől falra mászok. Hogy lefestik minden részét egy élénk színű festékkel, és beállítják a kert közepébe.... Az viszont már tetszik, hogy ha van egy régi semmirejó bicikli, akkor a fémrészét beleszerkesztik egy kerítésbe vagy kertkapuba...
Nekem sem tetszik sok minden. Itt a parabolánál is hasznos funkciót keresnék, nem díszt... Ezért is írom, hogy a virág beleültetés csak végső eset lenne. (Gyakorlatilag egy nagy és mobil virágültető hely, amit tehetek bárhová, és ha útban van, arrébb rakhatjuk. A betonplacc közepén is jól van. De már a kertbe, ahol jó föld van és vetemény, azt a helyet nem foglalnám le egy ilyen baromsággal.
Na de inkább továbbra is valami jobb és hasznosabb funkciót keresek.
"a 11-es linkjén az a két szökőkút irtóra tetszik....!"
Le is van pontozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!