Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Parabola antennát festenék,...

Parabola antennát festenék, de mivel?

Figyelt kérdés

Üdv,

Elég ramaty állapotban van egy antenna, újrafesteném.

Olvastam, fémtartalmú nem jó rá, viszont erre vonatkozó utalást nem találtam a festék "adatlapján".

Alapoznám ezzel:

[link]

Festeni pedig valami fehér akrillal lenne.

2020. júl. 23. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:
76%

Akkor tudod a választ. Olyan festéket válassz, ami nem fémtartalmú. Egyébként meg lefestik fémtartalmúval is, az a helyzet, hogy egy parabola antenna halálba rozsdásodott állapotban is még relatíve jól működik! Szóval gondolhatod, hogy egy fémtartalmú festékréteggel is működőképes. Porfestéssel kellene festeni, csak nem ér ennyit az egész, egy antennát kapsz pár ezerért, hacsak nem valami több méteres antennáról van szó, vagy speciális, multifókuszos antennáról, amivel megéri egyáltalán foglalkozni.

Egy 60-80-as antenna használtan (mivel van vagy 100 ezer elbontott digis, upc-s, telekomos volt ügyfeleknél) 2-6 ezer forint.

Sosem festettem még, de szerintem jó lesz az akrill festék ééés ha átlagos méretű antennáról van szó én a helyedben spray-t vennék, akár már alapozóból is, mert egy akkora felületre elég. Egyenletesen és gyorsan tudod vele felhordani, fél óra alatt megszárad! Nem ér ennyit az egész, de ha ragaszkodsz hozzá...

2020. júl. 24. 08:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, megtörtént a festés, már csak a teszt van hátra :D
2020. aug. 2. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!