Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnám a szekrényeimet...

Hogyan tudnám a szekrényeimet bezárni?

Figyelt kérdés

Rokon látogatás volt nemrég nálunk, és a dolgaim közül sok minden eltűnt. (már nem először)

Szüleim nem ellenzik a dolgot, sőt támogatják is, viszont azt mondták, hogy úgy mennek csak bele, ha nem kell külön megfúrni a szekrényajtókat, és ha kitalálok olyat, ami kívülről nem látszik feltűnően (szóval lakat és hevederzár kilőve). Az ajtó belsejével azt csinálhatok amit akarok (persze bizonyos keretek között), ha meg tudom úgy oldani a dolgot, hogy ne tudják mások kinyitni, akkor az "áldásukat" adják rá... (ők megbíznak bennem, nem is szoktak turkálni, így nem előlük akarom a dolgaimat elzárni, csak a hétvégi nagy rokonlátogatásnál)

Tudnátok ötleteket adni?

13L

2010. szept. 18. 10:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én elsősorban a rokonokkal kezdenék valamit... Milyen már ez?

A kérdésre válaszolva: egy diszkrét zárat tudok, amit multikban is árulnak, az elfordítható gomb. Olyan, mintha a szekrényajtó fogantyúja lenne, elfordítod, és belül zár, bár könnyen vissza is lehet fordítani, nem hiszem, hogy útját állná a rokonaidnak.

Esetlenóg nézz utána a kulcsolható gombnak (egy fogantyú a közepén kulcslyukkal).

Am nem csinálnék belőle nagy ügyet, hogy láthatatlan legyen a zár: legalább észhez térnének a rokonaid, ha látnák, hogy hevederrel kell előlük elzárni az értékeket.

Szégyen és gyalázat.

25/L

2010. szept. 18. 10:41
 2/14 anonim válasza:
én a szobaajtómat zárnám be előlük...ha van lehetőséged, azt zárd kulcsra. tök pofátlan rokonaid vannak, már bocs.
2010. szept. 18. 10:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is a szoba zárására voksolok, mert a jelek szerint semmi sincs biztonságban. Az más kérdés, hogy én ilyen embereket többet be sem engednék a lakásomba, lehet akármilyen közeli rokon. Azért a pofátlanságnak is van határa.
2010. szept. 18. 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Van ilyen ajtónyitás jelző műanyag kis doboz.Kb 2-300 ft-ba kerül.Ha kinyitják vinnyog,a gyerekek miatt szereltük az ablakokra panelban,hogy tudjunk róla ha kinyitják az ablakot.

Kb akkora mint egy gyufás skatulya,belülről két pici csavarral felszerelhető.Iszonyú hangja van,megérné feltenni,hogy a kedves rokon elszégyellje magát amikor a szekrényedbe nyúl....

2010. szept. 18. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:
na épp azt akartam írni mint az előttem szóló
2010. szept. 18. 11:51
 6/14 anonim ***** válasza:

kivülről nem látszhat? miért nem ha visszaállitható a szekrény eredeti állapota?

mert ha átfűzhető a szegrényajtó fogantyuja akkor tehetsz akkor bele láncot , meg teszel rá lakatot. az ajtó nincs megfúrva , de mégis előre látszik hogy nem kellene a szekrénybe nyúlni.

de ha nem , akkor a sípoló ajtonyításjelző a legjobb ötlet , amit már írtak elöb is.

2010. szept. 18. 12:17
 7/14 anonim ***** válasza:
esetleg ha lenne egy olyan szoba ahova senki nem mehet be, akkor ami olyan kicsi hogy elvihetik pakold át. persze macerás lehet. de nem azt mondom hogy fullra pakold át a cuccod. de gondold meg hoogyan néznének a drága rokonok ha üres szekrényeket találnának. a zárkulcsokat meg nem kekk előlhagyni.
2010. szept. 18. 12:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a probléma gyökerét kellene kiirtani!Milyen dolog az, hogy a rokonaid lopnak, már nem először és a szüleid meg beengedik őket? Nem kellene engedni, hogy átlépjék a küszöböt, az ingyenes és láthatatlan megoldás lenne! Szerintem nagyon gáz, hogy a szüleid erre nem gondolnak.
2010. szept. 18. 15:28
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszike a sok hasznos választ!

Az az igazság, hogy az uncsi tesóim-ra kell vigyáznom a családlátogatás alatt, és általában a saját készítésű fülbevalóimat nyúlják le amiket magamnak készítek. Apuék, cserébe hogy vigyázok abban a pár órában rájuk, mindig adnak valami kisebb dolgot (pl.: csokit), hogy figyeltem rájuk, de az közel sem olyan mint amit a zsebpénzemen több hetes spórolás után vettem...azokat magamnak készítettem, és beletettem a szívemet, lelkemet, erre ők lenyúlják. Régebben a kindereimet nyúlták le, de azokat elpakoltuk egy dobozba és úgy a szekrény tetejére... lehet irigy vagyok, de én sem vagyok olyan, hogyha hozzájuk megyek, akkor elcsenjek tőlük bármit is...

Ők nem akarják szóba hozni ezeket incidenseket, mert szeretnének "jó" kapcsolatot fenntartani, így hát inkább nem szólnak...

Mi tömbben lakunk, így sajnos a szüleim a nagyszobában, míg mi a kis szobában vagyunk....3. szobánk meg sajnos nincs... :(((

Még egyszer köszi az ötleteket!

Ha van még bárkinek ötlete, azt várom még!

2010. szept. 18. 15:56
 10/14 anonim ***** válasza:
Én fognék két kisebbfajta reteszt és az ajtók aljára és a tetejére raknék egyet-egyet. Amikor jönnek, akkor egyszerűen behúzod, ha elég kicsi, nem fogják észrevenni, mert ott sosem szokták keresni.
2010. szept. 19. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!