Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Radiátort ki lehet "kapcsolni"...

Radiátort ki lehet "kapcsolni" valahogy, ha nem működik a tekerős szabályzója?

Figyelt kérdés

Be van ragadva a tekerős cucc (nem tudom mi a neve) amivel lehetne állítani alapesetben. Amennyire mertem feszegetni annyira már megpróbáltam.

De a távfűtés miatt forró a radiátor, ami elég kegyetlen most, hogy odakint 25+ fokok vannak.... :(

El lehet érni valahogy máshogy KÁROKOZÁS NÉLKÜL, hogy ne fűtsön??

2022. márc. 25. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Az alsó radiátor torlót is el lehet zárni.
2022. márc. 25. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:
31%

Ha leveszed a tekerő részt. Teljes mértékben kinyit az alatta levő szelep.

Viszont így hozzáférsz a kb. 1,5mm átmérőjű pecekhez. Amit ha valamilyen szorítóbilinccsel betudsz nyomni és abban az állapotban stabilizálni. Akkor sikeresen elzárod a szelepet!

2022. márc. 25. 16:42
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

“ Akkor sikeresen elzárod a szelepet!”

Jajaja! Meg egy rossz mozdulat, és eltöri, aztán meg jön a visítás és jajjgatás miközben sprickol szét a forró víz.

Ismerős megcsinàlta, végül egy fúrószárat törtek bele másnapig, mire jött a Főtàv leengedni a rendszerből a vizet…..

2022. márc. 25. 18:11
 4/6 anonim ***** válasza:
43%

1+

Az termofejben alatt a kis pöcök amiről szó van, hát eléggé kétbalkezesnek kell hozzá lenni, hogy kitörjék. 8 éves épület üzemeltetésem alatt 1x sem fordult elő... 18 fűtés szerelő dolgozik nekem.

A pöcköt meg kell kicsit erőszakolni, valószínűleg le van csak tapadva. Egy villa nyele is alkalmas rá, befelé meg kell nyomkodni néhányszor.

Ha nem válik be akkor csere.

2022. márc. 25. 20:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha eredeti ősrégi tekerő van(+30éves) ...kicsit rizikós,de egy fogóval meg lehet próbálni meg indítani .

Ha újabb tipusú van,(termosztatikus fejű) 10-15 évnél nem öregebb,meg kell nézni nincs-e a gyerekzár bekattintva rajta! Ez megakadályozza a tekergetést. Ezen termofejek lecseréhetőek, bármikor,mert nincs kapcsolatban közvetlen a vízzel,de a saját márkáját kell újra venni.

Jó lenne egy kép!

2022. márc. 26. 07:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Végül sikerült addig rágnom az üzemeltetés fülét (munkahelyen van ez az egész szituáció), hogy küldtek valakit aki megcsinálta, most már jó. :)
2022. márc. 30. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!