Hogy hívják azt a tekerős wc szelepet ami közvetlen a vízcsőre van téve és így nem kell wc tartály?
Ez egy negyedfordulatos csap. Azért zajos, mert hirtelen nagy mennyiséget ereszt át, hogy az öblítés sikeres legyen.
Persze más feltételnek is kell teljesülni,ami ritkán sikerül, ezért nem használják szinte sehol.
Nem lehet mindenhol bőségesen öblíteni, nem az igazi.
Hát ezt elég sokszor körbe lehet fordítani nem csak negyedszer. :)
Minek kell még teljesülnie a normális működéshez?
A hang pontosan hol keletkezik benne? Látok rajta 4db légbeszívó nyílást a kifolyócsövének nyakánál. Azon a ponton lesz belőle mélyhangú síp?
Semmit nem ér, legalábbis wc öblítésre nem való.
Én voltam olyan helyen és borzasztó hogy nem viszi le félóra alatt se.
Egy Dömötör tartály a legjobb.
félfordítós wc öblítő szelep.
Min 4 Bar nyomás,és 3/4"(25mm) csővezeték szükséges a rendes öblítéshez.
Az áramlási zaj ekkor a legkisebb,de valamennyi mindig mindig megmarad,ezt a víz okozza ahogy a szerelvényben és a fajanszban súrlódik és hirtelen irányt változtat többször is,és kavitáció kialakul.
Köszi, a víznyomás, csőátmérő megvan.
Ha feltételezzük: egy golyóscsap lenne és utána egy ívben hajlított fémcső következne, akkor sokkal halkabb lenne mert nem lenne a szeleptányérnál az iránytörés? A nyitása-zárása mindenképpen gyorsabb lenne, bár a golyóscsapot nem biztos, hogy örökös nyitásra-zárásra tervezték volna.
Ilyenem van, előző tulaj is ezt használta, ezzel vettem a lakást. [link]
Átmenetileg vödörből öntöttem a vizet, és hidd el, hogy bele lehet önteni úgy, hogy semmit se vigyen le, és úgy is, hogy mindent. Az sem mindegy, hogy platós vagy csobbanós a budi. A porcelán kialakításának van a legnagyobb szerepe a lehúzáskor.
Ha a cucc nem cuppan rá a porcelánra (ez a platósoknál igen gyakori) akkor nem kell sok víz, csak fontos, hogy szimmetrikusan érkezzen, ne a garatban pörgesse mint a duzzasztók mögötti vízzuhatag a levegős vízben az uszadékfát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!