Vízszerelők! Csak Schell szelephez, vagy golyós tekerős wc-szelephez Pl:is nedvesen futó óra kell?
Társasházban lakok, ezért kérdezem. Nekem megtetszett a golyósszelepes technológia az egyszerűsége miatt. Ha nem muszáj nem cseréltetnék vízórát, de ha muszáj, akkor igen.
Ilyen golyós szelepre gondoltam: [link]
Egyszerű az igaz, de ha kicsi a víznyomásod, akkor kèsz kinlódás lesz. Sztem aránylag több vízzel öblít. Sokkal jobb az alacsonyra szerelhető tartály.
Az órában víz van mindig, mert ott folyik keresztül, rajta.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__felujitas__4457633-mi..
E miatt kérdezem! Nálunk elég nagy a víznyomás!
Mind2 esetben megkövetelik a 1/2" nedvesen futó órát a Bp-i vízmű.Az alap ok az hogy a hirtelen gyors öblítéskor a víz áram nem forgatja meg órát,az csak helyben áll. A 3/4 óra méretezésel már lehet szárazon futó verzió is,de annak a nagyobb beépítési mérete miatt komplikációkat okoz a cserében,és így többe kerül majd az átépítés miatt(+10 vagy 20Eft) a csere ,mint egy sima nedvesen futó óra(kb 6eft anyagár) cseréje.
(Én most a leggyakoribb típusról írok ami 110mm hosszúságú vízórára vonatkozik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!