Érdemes otthon nekiállni 3 cm vaslemez hagyományos (a legegyszerűbb) (D = 125) flexelővel vágni kb. 1 méter hosszon?
Figyelj!
30 mm vastagságút AlCuFernél vagy hasonló fémgyűjtőben találhatsz.
Nekem van 1db 400x400x30-as - amin egyengetni szoktam, de ez olyan 40Kg!
2000x1000x1 mm vaslemez 16 kg tömegű. Ez egy szabvány méret.
Ez egészen biztos, 10 évig dolgoztam ilyen üzletben...
Kérdező én nem egészen értelek. :) Azért nem értelek, mert anyagot általában bizonyos felhasználásra veszünk. A felhasználás ismeretében választjuk ki. Az, hogy 3mm vagy 3cm vastag acéllemezzel dolgozol, akkora különbség, hogy felhasználásban ég és föld. Én nem tudok elképzelni háztartásban olyan körülményt, amihez 3cm vastag vas lemezre lenne szükség. Iparban is maximum munkaasztal vagy nehéz iparban gerenda alapanyagként. Persze van olyan, hogy otthon valamit építünk, szerelünk, 2mm-es lemez kellene, de a legközelebbi vasasnál most éppen csak 3-mas lemez van, akkor az is jó lesz. De nem tízszer olyan vastag. :D
3 vagy 30mm vastag anyagra van szükséged? Amilyenre szükséged van, olyat kell venni.
Nagyon nagyon nagyon köszönöm a válaszokat...sokat segítettetek (nagyon sokat)!!. Valahol valamit én még a legelején félre érthettem (mielőtt hozzátok fordultam)...vagy csak félre gondoltam...és talán semmikor sem hangzott el senki részéről a cm mint mértékegység ebben az ügyben - csak én gondoltam. Most már valóságos körülmények között tudok gondolkodni, mi legyen. Nekem a vaslemez vízakna fedélnek kell (ami autót is megbír...teherautót is). Első körben csak akkora darab lemezre gondoltam, ami valamekkora túlfedéssel lefedi a 0,5 x 0,5 m -es lyukat. De, mivel a vízakna olyan helyen lett alakítva, ahol autó nem jár (t akkor még) (előző tulaj csinálta). Akkor az még a kapubejáró mellett volt - még akkor is, amikor én még megvettem...később viszont a szomszéd (sikeresen) elperelt tőlem másfél métert (a háza mögött!!).....(megvettem volna tőle, de nem adta)...így aztán másfél méterrel odébb kellett raknom a kaput (vastag betonoszlpok - nem kis 'móka' volt)...így került a vízakna a kapubejáróba - ráadásul nem középre, hogy esetleg a 2 kerék között elférne. Személyautóval be lehet hajtani mellette (ügyeskedve...sőt, kisteherautó is bejött már rajta úgy, hogy a vízakna-betonozás szélére ráment...le is töredezett az egyik szélén.....szóval arra gondoltam, hogy már eleve a betonozás sem arra készült, hogy teherautók hajtanak majd keresztül rajta..legalább is az egyik szélén nagyon vékonynak tűnik a betonvastagság...tehát komplexebb megoldás kell...tennék rá akkora vaslemezt, ami az egész aknát lefedi...de legalább is azt a felét, amin majd az autók járnak.Valójában szerintem az egész (1m x 2 m -es) lemez lenne (majdnem) a legjobb...lehet, hogy nem darabolom, hanem megfizetem a fuvart...nem szórakozgatok személyautóval.Szerintem így lesz.Ha majd le kell menni a vízaknába, félrehajtom róla a lemezt (48 kg...nem kell az egészet megemelni, csak az egyikélén elfordítani.
Egyébként a telekhatár - probléma abból keletkezett, hogy a 2 szomszédos telek fiútestvéreké volt, nagyon közösködtek, úgy építették a nagykaput, hogy fele az egyik telken, fele a másik telken legyen (persze, a másik tesóéknak volt saját kiskapu és nagykapu is, de ezen a kapun közlekedett mindenki (jellemzően). Én az örökösöktől vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!