Egy régi csaptelep széles alsócsavarját hogyan lehetne házilagos eszközzel kicsavarni?
Ezek ugye jó mélyen vannak egy lyukban a mosdó belsejében, ezért a hagyományos csőkulcssal nem lehet hozzáférni.
Van rá speciális eszköz, de az elég borsos egy csavar kicsavarásáért:
Vannak egyszerűbb méretes csőkulcsok is, de olyan nehéz hozzáférni, hogy még a csavar méretét sem tudom megmérni, hogy egyáltalán mekkora kellene hozzá.
Ki lehetne ezt csavarni valami egyszerű házilagosan barkácsolt eszközzel esetleg?
Ha mindenképpen cseréled. Elvágod/oldod a bekötő csöveket.
Leveszed a 2 tartócsavarról az anyát.
Lehúzod a mosdót a csavarról és felfordítod. Így már könnyedén hozzáférsz...
A kicsavarás akkor is probléma lenne, hiszen továbbra is mélyen van, ahol a hagyományos csőfogóval nem tudok ráfogni.
Egyébként az egész csapot azért gondoltam leszedni, mert csöpög a csap, de a csapbetéteket képtelen vagyok lecsavarni, meg sem mozdulnak.
Nem tudom, mivel lehetne meglazítani.
Elképzelhető, csak akkor vennem kell ilyet.
A másik lehetőség, hogy ha meg tudom mérni az anya átmérőjét,akkor tudom, hogy mekkora csőkulcsot kellene venni hozzá. A gond csak az, hogy még megmérni sem egyszerű, mert egy kézzel tudom csak odatenni a mérőszalagot, és nem látom, mit mutat.
Van esetleg valami egyszerű módszer, amivel anya átmérőjét meg lehet mérni? Ha lenne gyurmám, akkor vakon rányomnám, és akkor a lenyomatot meg tudnám mérni. De gyurma nincs kéznél, azon gondolkozom, mivel lehetne utánozni.
Talán 4-5 centi lehet a csaptelepet tartó anya ránézésre. Van esetleg valami szabvány méret, amit ilyenekre szoktak használni?
Nem lenne egyszerűbb venni egy csőkulcs készletet?
Simán megéri a szerszám meg megmarad.
Ráadásul az új csapot is fel lehet vele szerelni.
6: csőkulcs készletből is többféle méretű van. Ezért írtam az 5-ösben, hogy megmérni is jó lenne a csavart, hogy biztosan legyen a készletben olyan, amilyen kell rá, olyat vegyek.
Szóval ha a vakon (mert ha a kezem ott van, akkor nem látok be) megmérésre van ötlet, azt is köszönettel veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!