Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fás kazán hőfokmérőjét sajnos...

Fás kazán hőfokmérőjét sajnos megütöttem véletlen, így azóta az alsóbb hőfokok helyett magasabbat mutat, van házilagos megoldás?

Figyelt kérdés

Pl kb 50 fokig visszamegy, ha már hűl, de lejjebb sokáig nem fordul a mutatója, csak esetleg másnap leugrik, de legutóbb pl 10-15 fok helyett kb 20 fokra ugrott vissza a mutatója. De ha felmelegszik, akkor kb 60 foktól folyamatosan reálisnak látszik, amit mutat, bár félő, hogy már talán nem mutat helyes hőfokot.

Vascső volt a kezemben, véletlen megütöttem avval.

Kivehető, nem látszik rajta sérülés. Függőlegesen ki lehet húzni, látszólag talán réz drótok a hőérzékelői. Egy lyukba lehet visszadugni a kazán egyik sarkában levő foglalatba.

Szóval mivel nem látszik sérülés rajta, ezért kérdem, hogy tehetek valamit laikusként házilag, h ismét megbízhatóan és pontosan mérje a celsius fokát a kazánomnak?

Amikor kihúzom, majd visszateszem a helyére, akkor elugrik a mutatója néhány fokot, általában kb tíz celsiust felfelé.

Találtam a neten hasonlónak látszó hőfokmérőről képeket, ilyesmi lehet az enyém is:

[link]

[link]

2018. febr. 27. 16:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Viszed a rosszat,és veszel másikat .

Ilyen egyszerű ez.

2018. febr. 27. 16:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Cseréld ki
2018. febr. 27. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!