Fás kazán hőfokmérőjét sajnos megütöttem véletlen, így azóta az alsóbb hőfokok helyett magasabbat mutat, van házilagos megoldás?
Pl kb 50 fokig visszamegy, ha már hűl, de lejjebb sokáig nem fordul a mutatója, csak esetleg másnap leugrik, de legutóbb pl 10-15 fok helyett kb 20 fokra ugrott vissza a mutatója. De ha felmelegszik, akkor kb 60 foktól folyamatosan reálisnak látszik, amit mutat, bár félő, hogy már talán nem mutat helyes hőfokot.
Vascső volt a kezemben, véletlen megütöttem avval.
Kivehető, nem látszik rajta sérülés. Függőlegesen ki lehet húzni, látszólag talán réz drótok a hőérzékelői. Egy lyukba lehet visszadugni a kazán egyik sarkában levő foglalatba.
Szóval mivel nem látszik sérülés rajta, ezért kérdem, hogy tehetek valamit laikusként házilag, h ismét megbízhatóan és pontosan mérje a celsius fokát a kazánomnak?
Amikor kihúzom, majd visszateszem a helyére, akkor elugrik a mutatója néhány fokot, általában kb tíz celsiust felfelé.
Találtam a neten hasonlónak látszó hőfokmérőről képeket, ilyesmi lehet az enyém is:
Viszed a rosszat,és veszel másikat .
Ilyen egyszerű ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!