Otthoni általános munkákhoz (fémcső vágás, deszka elvágás, csempevágás, műanyagcső vágás, stb.), ha egy darab motorosfűrészt vesz az ember, akkor milyen fajta a legpraktikusabb? Orrfűrész, dekopír, vagy valami más?
Ez kérlek egy lapostipli maró, a videóban is elhangzik. Ilyen alapon egyes falhoronyvágókat is hívhatnál flexnek, de nem azok! Hiába az az alapja... Nem mindegy, hogy egyes nagyonhülyék befognak egy saroksziszolóba egy vágókorongot (fára valót) és azzal kezdenek el faanyagot vágni, ami megugrik és amit talál az is ugrik (mert hogy erről volt szó, erről beszélgettünk!), vagy van egy gyári szerkezetre letámasztott géped, ami ezáltal stabil, nem szorul meg, mivel le van támasztva az fix szöget zár be az anyaggal, és aminek épp egy kvázi sarokcsiszoló az alapja. DE ez nem az, ez nem egy "flex"! Nem tudom másképp elmagyarázni, egyszerűen nem értjük egymást és nem is fogjuk, ha ezt Te egy "flexnek" tekinted!
Ez a flex: [link]
Ez meg egy sarokcsiszoló: [link]
:)
A linkelt szakember videóit, attól függetlenül, hogy amit ő használt marásra az nem sarokcsiszoló, fenntartásokkal illik kezelni. Vannak jó tippjei, ha akar tud ügyes is lenni, de én pl. egy ajtó berakást nem bíznék rá. Továbbá az egész gépparkja bóvli. Megveszi "profi" asztalos lévén a legolcsóbb gépeket, és konkrétan lefikázza azt aki 2 millió ft-ért vesz egy normális kézi gépparkot.
Kérdező a célra sarokcsiszoló és orrfűrész. Azért választanám a helyedben az orrfűrészt a körfűrész helyett, mert számodra nincs szükség a körfűrész adta pontosságra, de egy orrfűrész felhasználási rugalmassága a ház körül mindig jól jön. Tulajdonképpen kőzeten kívül bármit tudsz vele vágni szikramentesen, az ergonómia és konstrukció miatt pedig szélesebb körben használhatod, mint a körfűrészt. Fém, fa, élő fa (én 8 m-es fa, fenyő tönköt is szedtem ki vele a földből), gipszkarton, tégla, gumi, karton papír, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!