Sarokcsiszolóval lehet csempét vágni ívesen és egyenesen is?
Kedves Kérdező
Csempevágot már lehet bérelni napi 1 500ft-ért. Az egyenes vágáshoz jobb, gyorsabb. Egy sarokcsiszoló mindig jól jön, (de már ezt is lehet 1 000-tól bérelni)és lehet vele vágni íveset, a wc-hez tökéletes. Egyre figyelj, jó minőségü tárcsát vegyél, ami 8 000-tól indul 115mm-től. Vághatsz vele egyenest is, csak babrás és lassú.
Üdvözlettel
Érdemes lehet megfontolni a csempevágó bérlést az egyenesekhez, sokkal gyorsabban fogsz haladni vele. Főleg, ha sok azonos méretet kell levágni.
Csapkiállásoknál/lefolyóknál (valószínűleg én vagyok szerencsétlen), de 10-ből 1 esett úgy hogy ne 2 csempe közé és ezzel a lyukfúróval mindig elpattant, ha volt kis benyúlás. Viszont nem sokkal drágábban lehet kapni dekopírfűrészbe való vágóhegyet, az sokkal hasznosabbnak bizonyult - persze csak akkor opció, ha gép már van a sufniban hozzá. Plusz a lyukvágóval csak 5-6cm-ig lehet vágni, a WC kifolyónak meg kb. 12cm kell.
Csak kérdés: a WC csészét nem jobb a járólapra tenni? Úgy nem kell az ívet vágni a járólapba. Kifolyót meg lehet kapni excenterest, ha az emelkedés a gond.
Ne gányolj, szedd fel a fajanszt, csempézz alá majd rakd le újra.
Kisflex-hez lehet venni 1000 ftért folytonos(nem szegmenses, nem turbós) gyémántkorongot.
Az mindenképp kelleni fog, L alakot nem tudsz karcolóssal kivágni,csak ha az egyik irányból már bevágtad flexszel.
Viszont szép egyeneset vágni csak vizesvágóval, vagy karcolós-roppantós vágóval lehet.
Meg vegyél egy csempéző fogót is, papagály csőre van, azzal tudsz apránként tördelni ahol kell.
Utolsó: igazad van, annyiban szerencsés a helyzetem, hogy az előző tulaj hagyott itt kicsit csúnyább csempéket (amiket nem tervezek felhasználni) meg a levert csempékből a teljesen épeket félreraktam (amiket szintén nem akarok sehová felrakni), és azokon kimondottan gyakorolni szeretném a vagdosást. Ezért is gondolkodtam az ehhez szükséges eszköz megvételén bérlés helyett, igazából tudok időt szorítani a próbálkozásra, mert nem sürgős, nyár közepére ha elkészül, az is tökéletes. Ééés igen, talán olcsóbb megvenni akár két-három szerszámot is, mint tönkretenni 70 000 forintnyi új csempét. :,D
A válaszokat egyébként hálásan köszönöm!
Ne parázz, ha van műszaki érzék meg türelem, akkor menni fog.
Mivel ha jó munkát akarsz végezni baromi lassan fogsz haladni, jobban megéri megvenni, mint bérelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!