Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen márkából építenéd fel...

Milyen márkából építenéd fel az otthoni akkus szerszám gépparkot?

Figyelt kérdés

Kertes házba költöztünk, szeretnék kialakítani egy kis műhelyt apróbb barkácsolásokra, hobbiasztalos dolgokra, ház körüli ez-az megcsinálására. Tetszenek ezek az egyen akkumulátoros gépek, hogy egy akkuval több dolgot meg lehet csinálni. A kérdés, hogy milyen márkába érdemes beruházni? Több ismerősömnek Parkside gépe van, jó áron vannak, de az nekem nagyon szezonális, hogy csak akkor tudok épp venni, ha éppen azon a héten az van akcióban és éppen nem vitték el.

Abszolút hobbi, barkács célra venném, nem akarok sokat költeni rá, valamilyen sajátmárkás vagy olcsóbb termékcsaládot keresnék.

2021. okt. 11. 12:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A jó minőségű akkus gépnek van egy olyan előnye, hogy a BLDC motor rendkívül erős, és a beépített szabályozókkal nagyobb határok között tudod használni a gépeket, mint egy aszinkron motoros esetében, kisebb melegedés mellett. Addig amíg az akkumulátor kapocsfeszültsége nem esik a névleges alá, sokkal jobb nyomaték karakterisztikát mutat a kefementes egyenáramú motor. Ezek a gépek nem otthoni felhasználásra valók, egy fúrógép 2 akkuval többe kerül (nem véletlenül), mint egy komplett alsó közép kategóriás hálózati géppark. Egy 1,5 kW-os akkus sarokcsiszoló pedig kettőször annyiba.

Én a helyedben megvizsgálnám, hogy melyek azok a gépek, amikből valóban érdemes akkusat beszerezni, egy fúró csavarbehajtó az valóban jó ötlet. Sarokcsiszolóból, dekopírból, körfűrészből szerintem otthonra fölösleges. Talán még egy orrfűrész és egy fél colos ütvecsavarozó az, ahol ház körüli munkák esetén praktikus lehet az akkus rendszer. Többinél nem erőltetném.

2021. okt. 11. 18:22
 12/13 anonim ***** válasza:
A Parkside X20V termékcsaládja tökéletes erre a célra.
2021. okt. 11. 22:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Lényegi különbséget én nem tapasztaltam. Tényleg a lidl parkside-tól kezdve minden jó. A lényeg a li-ion akksi, és az akksikompatibilitás a márkán belül.
2021. okt. 12. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!