Férfiak - mi az a szerelés/problémamegoldás amit ha egy nő meg tud csinálni egyedül, azt mondjátok, h “na, ez igen”?
Visszakapcsolni a leverődött biztosítékot
Izzócsere
Elzárni a víz-főcsapot (tehát tudja, hogy hol van)
Újraindítani a routert
Minden, ami e fölött van, az már non-plus ultra!
Én nagyon tisztelem azokat a nőket, akik pl. bútort szerelnek össze, kifestik a lakást, felfúrnak a falra pl. egy képet, stb.
A feleségem kifesti a lakást, egyszerűbb bútorokat átkárpitoz, lecseréli a vécét, mosdót, villanykapcsolót-dugaljat rögzít ha lötyög, csillárt beköt, gáztűzhelyet levesz-feltesz, redőny gurtniját kicseréli...hirtelen ezek jutottak eszembe.
Azokat a dolgokat nem csinálja, amihez komolyabb fizikai erő kell és soha nem fog betonozni, mert azt utálja és nincs hozzá türelme sem és nem javít tetőt.
Nem mintha ezeket neki kellene csinálnia, mert én is megcsinálom, de baromi türelmetlen és nem vár meg vele, ha valami ha eszébe jut.
Mindig is ilyen volt - az anyja is - hogy hazajövök, az egyik szobában a bútorok összetolva és javában fest, miközben a villanykapcsolók leszerelve és fehérítőben áznak.
Az ami már átlag fölött van azok a háztartási jellegű munkák: befúrni egy tiplit a falba, felrakni egy polcot, összerakni egy bútort (lapraszereltet, leírás alapján, nem úgy hogy pár deszkából legyártani)
Amire tényelg azt mondanám hogy hűha, azok a komolyabb, igazából szakmát igénylő, de ügyesebb embernek házialg is elvégezhető dolgok: hegesztés (nyilván egyszerűbb házi munkák, pl egy kerítés vagy kapu javítása, nem nagynyomású csövek hegesztése vagy ilyesmi), autószerelés, betonozás, csempézés, egyszerűbb fa szerkzetek (pl komposztáló) összerakása nem előre gyártott elemekből...
Akkor én most "dicsekedni" fogok...
Kevés olyan dolog van,amit az én feleségem ne tudna megcsinálni. Szó szerint bármit! Nyilván nem kell neki csinálni,de érdekelte,-megtanítottam,meg tudná... Magánházban nőttünk fel,én nagy barkácsoló vagyok,így neki is valahogy "természetes lett" minden.És mindenféle gép kezelése is "megy".
A teljesség igénye nélkül alap szinten a hegesztés,a láncfűrész,rotátor,fűnyíró kezelése, autón kerékcsere,egyszerű alap villanyszerelés,alap kőműves munkák,stb. Be tud fogni egy fúrót a gépbe,sarokcsiszolóval,egy lepketárcsával megélezni egy kapát, egy tüske a kerékpár gumiban nem fog(na) ki rajta
Igaz,nekem is "megy" pl. a gépi hímzés,vasalóval sem égettem még meg ruhát az évtizedek alatt.
(Mindketten tudunk nokedlit szaggatni,akár úgy ahogy kell,-olajba mártott kiskanállal is)
Ha már elvben tudja, hogy ha falba megy a csavar, akkor tipli is kell. Nem is kell befúrnia, ha ezt tudja, az már valami.
Ismerek lányt, aki rud arduino-t programozni. Na az már maga a plafon (én nem tudok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!