Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi kell egy gokart megépítéséhez?

Mi kell egy gokart megépítéséhez?

Figyelt kérdés

Van egy törött robogónk és a gyerekeknek (12 -14 éves fiú) egy gokartot csinálnék a motorjából és ami felhasználható.

Mi kell még a gokarthoz? Váz fékrendszer stb ezzel nagyjából tisztába vagyok, a meghajtásra lennék kiváncsi. A motoron kívül mire van még szükségem?

Nem hiszem sőt biztos hogy nem ßn fogom összerakni de az alkatrészeit szeretném beszerezni önállóan és az se utolsó szempont hogy olyan dolgokat rakjon bele a szerelő amire semmi szükség, szóval ne verjen át. Köszönöm ha segítettek

2021. ápr. 16. 20:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

#10: tessék, én mutatok.

[link]

2021. ápr. 17. 19:44
 12/31 A kérdező kommentje:

Szerintem arra gondolt hogy egy egyszerű fogaskerékkel és lánccal le van tudva a futómű

Kicsit utánna néztem a dolgoknak, egy kis vietnám urat láttam hogy épít egy gokartot, részletesen csinálja a dolgokat szóval lehet én magam is belevágok. Nagyjából minden megvan egy fogaskereket kell csináltassak,meg kerekeket kell vegyek aztán a többi dolog igazából meg is van.

2021. ápr. 18. 19:19
 13/31 anonim ***** válasza:
#11: Eror 403 (Frobidden)
2021. ápr. 18. 19:25
 14/31 anonim ***** válasza:

"Szerintem arra gondolt hogy egy egyszerű fogaskerékkel és lánccal le van tudva a futómű"

Az a hajtáshoz kell, a futómű az a rugó-lengéscsillapító, ami nincs egy gokartban.

2021. ápr. 18. 19:26
 15/31 anonim ***** válasza:

Pár hete volt itt valaki aki látott egy videót és már repülőt akart csinálni.

Ő sem értette, hogy ez nem ennyiből áll...

2021. ápr. 19. 10:12
 16/31 anonim ***** válasza:
Egy hegeszteni tudó haver kell hozzá, meg vegyél egy kínai láncfűrészt. Ebben van kuplung is, innen már csak ki kell számolni a megfelelő áttételt. Nem árt, ha van nálad pár kerékpár lánc, fogaskoszorú. Vegyél jófogáson egy masszív "gyerek gokartot" és arra szerkesszétek rá a láncfűrész motorját.
2021. ápr. 19. 10:31
 17/31 veterán vas ***** válasza:
91%

"A gokartnak nincs futóműve.."

Pedig van

Hiszen valahova föl kell csavarozni a kereket(nem az alvázra) sőt, valamilyen módon kanyarodni is kell vele. Ezt hívjuk első futóműnek.

Attól hogy nem rugózott, és nincs benne lengővilla/teleszkóp/segédirányító/toronycsapágy/fék....... attól még futómű, hisz ezen "fut" az autó.

Aztán hátul is látszólag "csak" egy merev tengely van, de a két végére kerekek erősítenek, továbbá van a meghajtáshoz egy lánckerék, hogy ne lábbal hajtsd mint Flinstone, és nem árt egy féktárcsa sem, ha meg szeretnél állni. Itt sincs rugó/differenciálmű/teleszkóp/keresztstabilizátor....

Szóval ez szintén elég primitív egy szerkezet, de akkor is hátsó futómű a neve.

Csak mondom.

2021. ápr. 19. 12:03
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

#17: Akkor fogalomzavarban vagy.

"Hiszen valahova föl kell csavarozni a kereket(nem az alvázra) sőt, valamilyen módon kanyarodni is kell vele. Ezt hívjuk első futóműnek."

Igen, fel kell csavarozni a kereket valahova, és igen, kanyarodnia is kell. De a futóműnek ehhez semmi köze. Amire te gondolsz az a felfüggesztés.

2021. ápr. 19. 13:06
 19/31 anonim ***** válasza:

#18.

Csak kérdem: akkor a te elveid szerint a kormányozható első kerekeket is, és fix hátsó tengelyt is felfüggesztésnek hívjuk? :/

2021. ápr. 19. 13:21
 20/31 anonim ***** válasza:

#19: "a kormányozható első kerekeket is" Nem, magát a kereket nem. A felfüggesztés az ami "rögzíti" a kereket az alvázhoz/karosszériához, de maga a kerék nem tartozik bele.

"A kontinentális európai szakirodalom leggyakrabban a futómű, mint önálló járműrendszer alatt a komplett kerékből, a kerékfelfüggesztésből és a RUGÓZÁSBÓL álló alkatrészcsoportot érti."

[link]

2021. ápr. 19. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!