Tolókapu működtetéséhez milyen motor lenne jó?
Figyelt kérdés
Egyedi kapumozgató rendszert készítünk, a vezérlő már készen van, egyedül a motor hiányzik. Olvastam több helyen, hogy ablaktörlő motort alkalmaztak erre a célra. Esetleg milyen motorokat tudnátok ajánlani?2021. márc. 28. 19:25
1/19 anonim válasza:
Mekkora a kapu, milyen a mechanika? Ablaktörlő motorral egy tolókaput nem hinném, hogy megmozdítasz. 12v pár watt.
370w 230 vagy 3x400v motor lassító áttétellel. Illetve ha gyors nyitást akarsz, akkor kell nagyobb teljesítmény.
2/19 A kérdező kommentje:
3 méteres kapu, fogasléccel, mechanika, motor még nincs meg.
2021. márc. 28. 20:05
3/19 A kérdező kommentje:
Sínen gurul.
2021. márc. 28. 20:05
4/19 anonim válasza:
370w, ha lehet, 3x400v motor hajtóművel.
5/19 puritan válasza:
Régi villanyfúrót esetleg meg lehetne próbálni...
6/19 A kérdező kommentje:
Szépen ki van dolgozva, könnyen gurul. Azért gondoltam hogy akár egy ablaktörlő motor is elvinné, valami olyan kéne, ami kijön 10.000Ft-ból. A vezérlés arduinoval van megoldva, dupla relével polaritást vált a motor áramellátásán.
2021. márc. 28. 22:07
7/19 anonim válasza:
10 ezerért az ablaktörlő motornál jóval komolyabbakat lehet kapni, 12 vagy 24 voltost is. Ha meg a háromfázisú bekötést meg tudod oldani, akkor használtan kapsz ennyiért egy normális motort. Nézz szét apróhirdetési oldalkon, ennyiért 1 kw fölöttit is lehe akár kapni.
8/19 anonim válasza:
Télen rámegy az ónos esó, megfagy, sárfagy rá, a fagy emeli a földet, máris nemfog könnyen gurulni.
10/19 anonim válasza:
Ez nem jó. 1,3watt.
Egy motor nem néhány ezer. 10 ezerért nem kapsz oda valót. Én maradnék 3x400v motornál ha megoldható. Jó a nyomatéka, könnyű az irányváltás, nincs kefe gond. Jól beszerezhető, javítható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!