Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Repülőt építek, valaki aki...

Nhzzhnnhzzhn kérdése:

Repülőt építek, valaki aki ért hozzá tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Aki úgy érzi hülyeség az hagyja meg a válaszát és menjen! köszi :)

Tehát a youtubon láttam egy csatornát ami több ultrakönnyő repülőt is készített.

Ilyesmikről lenne szó: [link]

Nagyon megtetszett az ötlet és elkezdtem gondolkodni, hogy és is megépítenék valami hasonlót. Így hát elkezdtem tervezni és rengeteget rajzoltam és 3D modellt is készítettem. Kiszámoltam amit csak tudtam, feljegyeztem miből mennyi anyagot kellene venni. A kérdésem az lenne, hogy valaki aki ért ehhez és a fizikához egy kicsit is az nézzen rá a tervekre és a méretekre, mit gondol hol kellene változtatni a modelleken. Lejjebb csatolok egy Google drive linket ahova feltöltöttem minden fájt. A másik kérdésem az, hogy milyen motort tudtok ajánlani ami elég erős de kicsi könnyű és maximum 60k körül van. Egy 400cˇ3 18 lóerős motor megfelelne? Ha jól számoltam a váz (csak az alap semmi szárny meg farok rész nélkül) körülbelül 30 kg.

[link]

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenének!

#repülő #ultralight #barkácsolás #repülő építés #répülés fizikája
2021. márc. 16. 20:49
1 2 3
 21/23 repman válasza:
93%

Nagyon szeretem ezeket a videókat, mert egyszerűen mutatják be a dolgokat, csak sokan nem értik meg, hogy a világ nem úgy működik, ahogyan azt gyerekkorunkban elgondoltuk. Nem tudom melyik videót láttad, de gondolom nem mondta el az ember, hogy csak a tervezés legalább egy hónap, ha nem félév. A formaterv mellett különféle erőket kell kiszámolni (nyíró, csavaró, hajlító stb) különböző anyagú, alakú, minőségű alkatrészekre, aerodinamikai számítások stb stb stb (inkább nem részletezem), amiket egy repmérnökin 3-4 évig tanulnak. Ezeket egy szakmában járatlan (tanulatlan) ember NEM képes elvégezni, mert szimplán nem tudja mifán terem. Tehát tervezni rohadtul nem egyszerű. Ez az egyik probléma. A következő az, hogy itthon ezt nem fogják csakúgy engedélyezni. Nem csak megépíteni kell egy ilyen gépet, hanem pl az összes alkatrészről egy katalógust kell készíteni. Lajstromozni is kell. Gondolom ezekről se nagyon hallottál a videóból. Következő probléma a budget, ami szép és jó, hogy 100e forintból kijönne...maximum egy ülés. Transzponderek 40e től indulnak, műszerek egyenként 50-től, motor 100-tól, speciális vászon nem olcsó stb. Nem 100e forint. A papírozásról, vizsgálatokról, biztosításról és így tovább nem is beszélve. Nagyon szűk minimum 3 millió forinttól kezdődnek az építések (inkább 5-6). Következő probléma a gyanítom 0 repült óra. Ajánlom figyelmedbe első lépésként egy PPL könyv megszerzését (15e ft), illetve az EASA szabályainak valamilyen módon való megismerését (légijog legfőképpen). Itthon NINCSEN ultralight kat. Az FAA sokban különbözik az EASA-tól, az amcsi videókat el kell felejteni. Az ottani UL-okat itthon PPL-el lehet csak vezetni. Egy PPL ma 2-3 millió forint között mozog. Ezeknek tudatában én a helyedben inkább, ahogyan előttem írták, modellt építenék. De szólok előre az sem egyszerű, és egy random kivágott modell nem fog repülni. Ezeregy alap dolgot kéne leírjak miért nem működne ez meg az, de az sok lenne. PPL könyv...

Illetve ha nagyon szeretnél repülni, ajánlom figyelmedbe a vitorlázó repülést. Nem drága és sokkal élvezetesebb mint Cessnazni. Aki meg azt mondja, hogy a repülés a motorosnál kezdődik, az szimplán idióta és ezt véleményemet nyíltan vállalom.

2021. ápr. 5. 22:27
 22/23 A kérdező kommentje:
Na nem kell toxinnak lenni! Már eldobtam az ötletet, meg néztem vitorlázó repülés után is :)
2021. ápr. 6. 00:21
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha van rá egy 100-asod, akkor neked találták ki a sárkányrepülőt.

Ez készen van és repül is.

[link]

2021. ápr. 6. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!