Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Repülőt építek, valaki aki...

Nhzzhnnhzzhn kérdése:

Repülőt építek, valaki aki ért hozzá tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Aki úgy érzi hülyeség az hagyja meg a válaszát és menjen! köszi :)

Tehát a youtubon láttam egy csatornát ami több ultrakönnyő repülőt is készített.

Ilyesmikről lenne szó: [link]

Nagyon megtetszett az ötlet és elkezdtem gondolkodni, hogy és is megépítenék valami hasonlót. Így hát elkezdtem tervezni és rengeteget rajzoltam és 3D modellt is készítettem. Kiszámoltam amit csak tudtam, feljegyeztem miből mennyi anyagot kellene venni. A kérdésem az lenne, hogy valaki aki ért ehhez és a fizikához egy kicsit is az nézzen rá a tervekre és a méretekre, mit gondol hol kellene változtatni a modelleken. Lejjebb csatolok egy Google drive linket ahova feltöltöttem minden fájt. A másik kérdésem az, hogy milyen motort tudtok ajánlani ami elég erős de kicsi könnyű és maximum 60k körül van. Egy 400cˇ3 18 lóerős motor megfelelne? Ha jól számoltam a váz (csak az alap semmi szárny meg farok rész nélkül) körülbelül 30 kg.

[link]

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenének!

#repülő #barkácsolás #ultralight #repülő építés #répülés fizikája
2021. márc. 16. 20:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Te mit nevezel olcsónak??
2021. márc. 16. 22:18
 12/23 A kérdező kommentje:

Ha jól számoltam az én tervem kb 100k-ból max megvalósítható lenne (motor nélkül).

30m 15x15x2mm benne az alumínium rúd a vázhoz kell 45 m 18x1,5mm cső és ezen kívül még kell fa azt tudok szerezni és végül 2mˇ2 gipszkarton ezek így nem több mint 50k és akkor mit tudom még lennének egyéb dolgok meg a motor ami ugye alapből 100k kb.

2021. márc. 17. 01:34
 13/23 A kérdező kommentje:
De a fő kérdés az, hogy akkor ez most képes lenne repülni a rajzokon látható méretek alapján?
2021. márc. 17. 01:35
 14/23 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem lenne képes repülni egy általad készített repülő. Pláne nem 100 ezerből, s pláne nem úgy hogy nem is vagy pilóta.

Engedélye sincs rá, tehát ha éveket töltenél el a kutatással, a tervezéssel, az építéssel és felszállnál végül vele, törvényt szegnél, amiért simán bekaszliznak. Úgyhogy szerintem inkább engedd el ezt az ötletet.

2021. márc. 17. 11:49
 15/23 A kérdező kommentje:
Egyébként nem úgy van, hogy ha repülő bizonyos súly alatt van akkor nem vonatkozik rá semmi szabály?
2021. márc. 17. 12:56
 16/23 A kérdező kommentje:
És nincs olyan repülőmérnök akit meg tudnék kérni, hogy nézze meg?
2021. márc. 17. 13:38
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

Sokkalta olcsóbban kijössz, ha először csak egy kis repülőmodellt építesz.

Ha beválik, akkor nagyítasz rajta arányosan.

2021. márc. 18. 10:10
 18/23 A kérdező kommentje:
Igen én is gondoltam rá. Azóta sokat olvasta és megértettem miért olyan fontos pl a szárnyak állása stb... De a modellel az a baj, hogy például azt, hogy hol milyen súlyú a gép azt sajnos nem tudom lekicsinyíteni.
2021. márc. 18. 12:15
 19/23 anonim ***** válasza:

Jaj, dehogynem.

Minél kisebb annál könnyebb.

2021. márc. 19. 10:33
 20/23 anonim válasza:
100%

Szia!

Szerintem,engedd el ezt a témát,mert veszélyes.Nem csak magadra nézve,hanem másra is.Ha nagyon akarsz repülni,először képezd magad és kezd sárkányrepülővel.Ugyan,én már nem látom a terveket,de esélytelen,hogy 100K-ból kijönne.Spécibb anyagok és gépek segítségével építik a hozzáértők a hobby gépeket és piszokul értenek hozzá!

Azért,abban reménykedek,hogy ha esetleg mégis építesz valamit,azt valahol a pusztában fogod kipróbálni és jó esetben csak magadban teszel kárt!

Még egyszer: Tanulj,képezd magad és utána gondolkozz el erről!

2021. márc. 31. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!