Repülőt építek, valaki aki ért hozzá tudna segíteni?
Aki úgy érzi hülyeség az hagyja meg a válaszát és menjen! köszi :)
Tehát a youtubon láttam egy csatornát ami több ultrakönnyő repülőt is készített.
Ilyesmikről lenne szó: [link]
Nagyon megtetszett az ötlet és elkezdtem gondolkodni, hogy és is megépítenék valami hasonlót. Így hát elkezdtem tervezni és rengeteget rajzoltam és 3D modellt is készítettem. Kiszámoltam amit csak tudtam, feljegyeztem miből mennyi anyagot kellene venni. A kérdésem az lenne, hogy valaki aki ért ehhez és a fizikához egy kicsit is az nézzen rá a tervekre és a méretekre, mit gondol hol kellene változtatni a modelleken. Lejjebb csatolok egy Google drive linket ahova feltöltöttem minden fájt. A másik kérdésem az, hogy milyen motort tudtok ajánlani ami elég erős de kicsi könnyű és maximum 60k körül van. Egy 400cˇ3 18 lóerős motor megfelelne? Ha jól számoltam a váz (csak az alap semmi szárny meg farok rész nélkül) körülbelül 30 kg.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítenének!
Azt tisztázzuk, hogy bele is akarsz ülni és repülni?
(Mert olyan képeket is belinkeltél amiben ülnek.)
1-es vagyok.
Volt saját ultrakönnyű repülőm, csak összetört az egyik landolásnál.
Természetesen gyári volt.
Remélem, hogy tisztában vagy vele, hogy az életben nem fog repülni amit -min. repülőmérnöki képzettség nélkül- összekókányolsz.
Nagy előnye lesz, hogy nem fogsz vele lezuhanni, mert fel sem fog szállni.
Amúgy semmiféle engedélyt sem fogsz kapni rá.
Gyaníthatóan pilótavizsgád sincsen.
De, hogy tanácsot is adjak, vagy veszel egy használt repülőt, vagy egy olyan gyári gépet, amit dobozban tudsz megrendelni pl. az USA-ból és magad tudod otthon összeszerelni a mellékelt leírás alapján.
Ezeknek ugyanis van típusengedélyük.
Mondjuk szakszolgálati engedélyed (pilótajogsid) ettől még nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!