Mi az a gömbreszelő?
Figyelt kérdés
2021. febr. 10. 22:09
1/6 anonim 

válasza:

Szerintem egy sima fára való lyukreszelő...nagyapámtól hallottam anno,mindig gömbreszelőt emlegetett. Szerintem azért mert a közel 80 éves kör,és félkör alakú fareszelő=faráspolynak nem fa nyele volt,hanem saját anyagából lett a nyele úgy kialakítva,hogy egy gömb volt a végén.
2/6 anonim 

válasza:

hengeres fareszelő vagy fémreszelő(mint egy vékony rúd, vagy pálcika)általában fa nyele van,de mostanában műanyag
4/6 anonim 

válasza:

A kerek reszelő rosszul mondva.
5/6 anonim 

válasza:

Az olyan mint a gömbvas, ami valójában köracél. Apáink, nagyapáink így hívták, némileg helytelenül és olykor még ma is előkerül ez a szóhasználat.
6/6 anonim 

válasza:

henger formájú reszelő.
Annyira gömb, mint a "gömbrúd", ami simán egy henferes fa rúd :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!