Hogyan hangszigeteljem lakásunkat?
Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk panel-lakásba, második emeletre, és szeretnénk lakásunkat hangszigeteléssel ellátni, egyrészt a beszűrődő zajok miatt, de sokkal inkább a mi zajaink miatt. Párom ugyanis zeneszerzéssel, stúdiómunkákkal, felvételekkel foglalkozik, és nem akarja zavarni a szomszédokat, és szintén nem akarja "letenni a lantot". Milyen lehetőségek vannak hangszigetelésre? Nem kell nagy hangerőre gondolni, de a beköltözésünket követő egy héten belül volt már olyan szomszéd is, aki már a billentyűzeten történő gépelés hangja miatt is belénkkötött...2008. dec. 2. 18:39
1/7 anonim válasza:
Az öcsém is zeneszerző és itthon dolgozik. A stúdiójában vastag (Diego-s) szőnyeg van a falra téve, és az tökéletesen hangszigetel. Főleg éjszaka dolgozik, mi meg nyugodtan tudunk aludni a többi szobában, semmi nem hallatszik ki. Mondjuk ez családi ház, téglafalak vannak, nem gipszkarton, de a szőnyeg mindenképp nagyon sokat levesz.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Egy elég jó kis opcióként felírtam :)
Természetesen várunk még további ötleteket is :)
2008. dec. 2. 21:56
3/7 anonim válasza:
Szia!
Esetleg a hungarocel lehet, abba a szobába ahol dolgozik! Lehet táblákban kapni! LE lehet tapétázni festeni ugyanúgy! Legalább 5-10 cm-eset vegyetek!FEl kell ragasztani a falra. Ennek annyi a hátránya, hogy a szoba azzal az 5-10 cm-rel kisebb lesz! De jól szigetel!
4/7 anonim válasza:
A hang rezonancia. Mikor a hanghullámok egy tárgyat megremegtetnek, az a testhang. Ez jön be a szomszédból, főként a mély hangok. Gyakorlatilag a fal, a födém, stb rezonanciáját hallod, sajnos ezzel nem sok mit tudsz kezdeni. A nálatok gerjedő hang tompítása a cél. A lényeg, hogy minden puha és egyenetlen felületű legyen. Lehet kapni spec anyagokat erre, de azok piszok drágák, profi stúdiókba valók. A padlóra szőnyeg, a hangfal alá filc, a mélynyomó alá meg pláne, ne vigye át a rezgéseket. A falra jó a vastag szőnyeg is , hungarocell is, pláne rücskös festhető tapétával (egyenetlen felület), a tojástartó is. A mennyezetre hungarocell mennyezetburkoló, rücskös. Ez mehet a falra is. Ezek nem nagy pénzek, bár a szoba akusztikája sz*r lesz, de a kettő együtt olcsóból nem megy!
5/7 anonim válasza:
Előző vok.
Ja és hülyeség az 5-10 cm hungarocell! Hanggátlás szempontjából pont olyan jó az 5-10 mm is! Csak ne maradjon síma! Esetleg hangfalas boltokban lehet kapni tüskés hangelnyelő szivacsot.
6/7 anonim válasza:
Első vagyok. Ha nagyon hangosak vagytok, akkor 10cm-es kőzetgyapotot kell tenni a falra, és arra a szőnyeget, az garantáltan levesz minden hangot. A dobstúdióban nálunk is az van. Eddig azért nem javasoltam, mert a kérdező azt írta, ne gondoljunk nagy hangerőre.
7/7 A kérdező kommentje:
Voltaképp az lenne a cél, hogy kb nagyon maximálisan 2*20W le legyen csillapítva valamilyen szinten... Itthon párom csak az alapokat készíti egyelőre, de néha nem elégszik meg a fejhallgatóval és szeretné hangfalból is visszahallgatni, mielőtt kiadná a kezei közül. Jó minőségű keverő, erősítő és hangfalak mellett szerinte nem kell atomnagy hangerő, a nagy stúdióban sincs neki nagy cucc. A másik stúdiót egy különös anyaggal vonták be nagyon drágán, meg tán a fal és az anyag közzé is raktak még valamit, és amikor nagyobb hangzavar volt bent, akkor sem hallatszott ki túl sok, max néha némi mély. Persze tudom én hogy barkács módra ilyen szinten nem lehet kivitelezni, de mint mondtam, nem is cél... A nagy stúdió szigetelése egyébként ilyen közel 4millióba került pár éve, egy 4 szobás családi ház lett átalakítva. Mivel ezt sokan csinálták, a költségek is megoszlottak, de aki a legtöbb pénzzel beszállt, most kéri a részét, és el kell adni a stúdiót, és mivel pénz nincs a megvételére, párom itthon akar dolgozni, illetve haverjával egy újabb stúdiót létrehozni valahol, valamikor.
2008. dec. 5. 04:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!