Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 8-as forgácslap csavarnak...

8-as forgácslap csavarnak mennyi a teherbírása betonban?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha egy fali sínt fúrok fel vele akkor egy 8-as forgácslap csavar mennyit bír el?
2021. jan. 25. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani, leginkább attól függ hogy a furat bejárata mennyire van kikagylósodva, tehát a csavar szárából mennyi lógy a levegőben, az adja az erőkart.

Ha konyhaszekrényt akarsz felrakni akkor ne mezei tipli+facsavar kombóval tedd.

Betonhoz tudom hogy van fém feszítődübel, téglához is vannak megoldások nagy terhelésre.

Menj el a helyi csavarboltba ott majd segítenek.

2021. jan. 26. 07:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Betonba 5-ös csavarokat használunk, 8-as műanyag tiplivel bútorok felszereléséhez. De otthon a bordásfalat is azzal tettem fel.
2021. jan. 26. 11:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Jól benne van a falban kifordulni biztos nem fog. Inkább a nyíró erőre gondolok.
2021. jan. 26. 21:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Pont a nyíró erőről beszéltem az 1. hozzászólásban.

Azért mondom a fémdübelt mert annak van tartása a furat szájánál is, a műanyag meg mem tart ott semmit.

A fémdübelhez eleve metrikus csavar van, ami ugyanolyan átmérőben jóval erősebb

2021. jan. 27. 07:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Inkább akkor úgy kérdezem, hogy mennyi súly vágná keresztbe egy átlagos fali sín esetén. Kihúzni biztos nem fogja a falból semmi
2021. jan. 31. 08:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem érted... hívj inkább valakit aki csinált már ilyet
2021. jan. 31. 09:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Kérdés akkor másképp? kb mennyi súly vág el egy ilyen csavart átlagos fali sín esetén. Ne foglalkozz a többivel én csak ennyit szeretnék tudni.
2021. jan. 31. 09:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem biztos választ egy csavarboltban kapsz erre. Rendes szaküzletben meg tudják mondani a hivatalos,bemért adatokat, így a nyírási ellenállást is. Gondolom az sem mindegy, hogy a nyíróerő mekkora felületen oszlik el.
2021. jan. 31. 09:56
 9/9 anonim ***** válasza:

nyíróerőről akkor beszélhetünk ha fára rögzítesz a facsavarral, nincs hézag.

Kiindulásnak nézegesd a Fischer dübelek katalógusát.

Pl a 10x50-es SX műanyagdübel (ez már masszívabb, nem a sima) 8-as csavarral üreges téglában 0.17kN terhelés (bármilyen irányban) tehát 17kg.

2021. jan. 31. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!