Laminált faforgácslapból készült bútor terhelhetősége?
Vizuálisabb típusoknak: [link]
Valami ilyesmi lenne a szóban forgó polc mint amit bekarikáztam, oldalt kék színnel meg a csavarok lennének. Hány darab csavar kellene oda hogy biztos ne szakadjon le?
Oldalanként 3db 50-60-as csavar bőven megfogja. Nekem a konyhaszekrény 80x60-as polca tányérokkal és jénaival van tele, a polc a 4db polctartó pecken pihen, az alja pedig 4db fatiplin az oldallaphoz.
Gondolkodjál konyhaszekrényben, azok tutira megvannak terhelve.
Felejtsd el a csavarokat.
Fúrjál be oldalanként két-két csapot és kész.
Az bőven megtartja a polcodat veled együtt.
Én nem ajánlom a polctartó csapot, az csak kb. 5mm-tert van benne a bútorban, nevetséges...
Ha a kérdező a csavaros megoldás mellett dönt, a következőt javaslom:
Oldalanként legalább 3db, 60mm hosszú facsavar kell.
Az egyik középen legyen, a többiek a polcszéltől kb.60mm-re.
A polcnál pedig 8-as műanyagtiplit kell rakni, hogy abba menjen bele a csavar, ne a faforgácsba.
"Én nem ajánlom a polctartó csapot, az csak kb. 5mm-tert van benne a bútorban, nevetséges..."
Gyártottam már jó néhány bútort.
Polconként 4 db polctartó csap simán megtart 50 kg-ot is.
Tudom, mert kipróbáltuk!
Persze oda is hegesztetheted a kérdezővel.
Csak éppen felesleges.
Jó, én is gyártottam jónéhány bútort, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. A kérdező szerintem kapott már elég sok lehetőséget, az ő feladata kiválasztani a számára megfelelőt.
A polctartó csapokhoz még annyit, hogy akkor előnyös, ha a polcot ki kell tudni venni, pl. magasság állíthatóságához. Másrészt ha 4-et rak be, akkor fontos hogy pontosan egy magasságba kerüljenek, mert akár 1mm eltérésnél is billegni fog a polc.
Végül pedig meg kell említeni, hogy a fixre berakott polcok hozzájárulnak a szekrény merevségéhez, masszívságához. Egy olyan szekrény, amelyben csak kivehető polcok vannak, sokkal ingatagabb tud lenni. (Ez szállításkor is kedvezőtlen).
Utolsó!
Csak a "nevetségesre" reagáltam.
Amúgy tökéletesen és szakszerűen írtál le mindent.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!