Fa felületkeményítés?
Sziasztok! Egyetemista diák vagyok és azt találtam ki hogy vásárlok az obiban egy fenyőlapot es abból készítek magamnak egy egyszerű íróasztalt
Lap plusz 4 láb és kész
Viszont feltételezem hogy szükséges lenne valami felületkezelés az asztallapnak.
Praktiker és obi van a közelemben
Milyen anyaggal probalkozzak ha előtte le szeretném kenni egy víz alapú lazurral de lakkot nem akarok.
Olaj vagy viasz? Esetleg pár tippet tudnátok adni? Még kezdő vagyok ezért jöhet barmilyen tipp. Természetesen vizsgaidoszak után utánajárok majd jobban. Csak itt megis sokszor jobb közvetlen tippeket kapni.
Előre is köszönöm minden kedves válaszolónak.
Nekem padlóvédőnek árult kemény műanyag van az asztalomra vágva - átlátszó, bármit kibír és tökéletesen sima végtelen egérpad.
Viszont gondold át, hogy nem fog-e hiányozni pár tárolóhely, hacsak négy láb + tetejében gondolkodsz. Lehet jobban megérné nézni valami használt fenyő íróasztalt jófogáson, marketplacen... stb. és felújítani olyanra, amilyenre szeretnéd.
12. És 13 köszi ezek jó tippek mivel főleg tanulni és tervezni akarok ezért valóban jó a végtelen egérpad megoldás
.
9 igen ez is ott van az opciók között
10 nem kedvelem az üveget de köszönöm a választ
14. Mint mondtam a faápolashoz nem értek, nem pedig semmihez.
Egyedi helyre kell az asztal plusz nem szeretem a fiókokat máshol tárolom a dolgaimat.
Másrészt szeretek barkácsolni a feltett alapkérdés pedig technikai kérdés volt nempedig az építéssel kapcsolatos
Nem tudom neked mi a hobbid de biztosan te is szívesen csinalod, én ezért szeretek építeni tervezni barkácsolni mert teljesen más mint amit tanulok.
De ígérem ha kész lesz akkor majd töltök fel képet és ha egy rakas szar lesz akkor megadom az igazad volt badget :)
11 hm pedig mar csináltam ilyen sűlyesztéses dizájnt de megfogadom a tanácsot hisz tényleg elvesz a vastagságából a fának és akkor a lapot fogó keret laposvasból lesz amibe majd egyenlően kifurom szépen a helyeket.
Köszi
*akkor majd a lapot fogó keret laposvasból lesz... Stb
Csak kicsit rosszul szerkesztettem meg a mondanivalót :)
Kérdező!
A 14-es válaszoló vagyok. Én sehol nem állítottam, hogy egy rakás sz.r lesz, csak azt, hogy ha nincs ebben gyakorlatod, akkor nem feltétlenül lesz teljesen vagy sokáig jó. Azt meg nem írtad a kérdésben, hogy van benne gyakorlatod, számomra úgy jött le a kérdésből, hogy nem nagyon értesz hozzá, hiszen írod is, hogy kezdő vagy. Ezért mertem javasolni a vásárlást, mint sokkal egyszerűbb egyszerűbb és nem túl drága megoldást.
De értem, mindenképpen magad akarod csinálni. Sajnos a felületkezeléshez nem tudok érdemben hozzászólni, de egy tanácsot azért adnék: "Lap plusz 4 láb és kész" Én a helyedben azért nem ennyire egyszerű asztalt csinálnék, a két "hátsó" lába közé biztosan tennék valamilyen átkötést, mondjuk egyet közvetlenül az asztallap alatt, egyet pedig lejjebb, mondjuk 10cm-re a padlótól.
16#
Nem a dizájnnal van baj a külső csavarozásnál, hanem a tisztántartással. A kívülről besüllyesztett csavarok fejében megáll a por, kosz és és a portörlő is beleakadhat.
A keretet nyugodtan csinálhatod zártszelvényből (stabilabb lesz) csak megfelelő hosszúságú csavarokat kell választani hozzá. Valójában túl sok helyen sem kell megcsavarozni mert ebben az esetben a csavaroknak nincs különösebb tartó szerepük.
Éppen most szereltem fel egy 160x90x1,5 centis bakelit lapot egy alu zártszelvényből készült asztalkeretre. A hosszabb szelvényeknél 5 helyen, a rövideknél 3 helyen van megcsavarozva alulról és tökéletesen tart.
14 , feltételeztem hogy elolvassák az emberek az előző válaszokat
Korábban írtam részleteket ezert gondoltam hogy az info tudatában vagy.
A válaszok 90 százalékának köze sincs ahhoz ami a kérdés
Nem szerettem volna részletezni a statikai tulajdonságokat mivel a felületkezelés érdekelne mert azt nehezebb átalakítani ha ellenben ha szarok a lábak akkor tudok csinalni másikat. De ezzel szeretném is lezárni köszönöm a jó válaszokat
Aki még írna ide kérem az olajok és viaszok témában tegye mert arról meg nem esett szó
Tovabbo szép napot mindenkinek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!