Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem kapcsolja le a...

Miért nem kapcsolja le a világítást, a szenzoros kültéri ledes fényvető?

Figyelt kérdés

Tegnap vásároltam egy új ledes kültéri fényvetőt azért, hogy amikor már sötét van, autómatikusan felkapcsolódjon ha hazaérek. Mindössze három vezetékkel van ellátva, és ezt a három vezetéket, összekötöttem azzal a három vezetékkel, ami kiállt a falból.

Világít rendesen, de akkor sem kapcsol le,ha kint sötét van és nincs mozgás. Először amikor felkapcsolom, akkor egy kis idő múlva elalszik a fény, de utána ha mozgást érzékel, felgyullad a lámpa és nem akar lekapcsolódni. Ez nappal és sötétben is hasonlóan működik.

Mi lehet az oka ennek?

Ha van itt olyan villanyszerelő vagy hozzáertő szakember, akkor szeretném, ha segítségemre lenne. Előre is köszönöm!

ma 19:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát nemtudom milyen lámpa, milyen típusú, de elsőnek arra gondolok, hogy rosszul kötötted be.

Az a három vezeték, ami a falból kiállt: fázis, nulla, földelés. A fázist és a nullát cseréld meg és lehet jó lesz.

De persze az is benne van, hogy az érzékelője alapból szar.

ma 20:02
 2/2 anonim ***** válasza:
De láttam már olyan mozgásérzékelős lámpát is, amin lehetett állítani, hogy állandóan világítson vagy mozgásra. (Nem direktbe volt kötve, hanem egy kapcsolóra).
ma 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!