Mit szoktatok tenni, ha ónnal eltömődik a nyákon egy lyuk, és már nem megy bele az alkatrész lába?
Vettem egy DIY kitet, és beforrasztottam rá rossz helyre egy ellenállást. Amikor rájöttem, kiforrasztottam, de a lyuk, amin a lábát át kell dugni, ónnal lett tele.
A forrasztópákával nem tudom kitisztítani. Megolvasztja ugyan, de nem húzza ki belőle az ónt. Az ónszippantó szalag sem.
Más biztos nem ilyen szerencsétlen, mint én, de ha esetleg mégis elrontanátok egy ilyet, hogyan oldalnátok meg a helyzetet?
Esetleg ki lehetne fúrni a lyukból az ónt egy precíz fúróval?
Vagy kifurod (0,5-1-es furo) vagy egy onszipantoval kiszippantod. Furoval probanyaknal vigyazni kell mert konnyen lekapja a vezeto reteget a bakelitrol. Ha egyik sem all rendelkezesre, annyiszor dugsz bele es huzol ki belole alkatresz labat (ertelem szeruen melegen), hogy kihordja az ont. Deaz is eleg szokott lenni ha egy labat egyszer athuzol a furaton, nem vegig melegitve.
Probanyakon sok furat van, en otthagynam, nem foglalkoznek vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!