Ajtót hogy kell beépíteni, cserélni?
Semmi különöset nem csinálnak a munkások, egyszerűen körbefújják purhabbal, ez tartja az ajtót.
Interneten le van írva a menete.
És semmi csavarozás nem tartja csak a purhab? Főleg ez, a rögzítési rész érdekel egyébként.
Bejárati ajtóról lenne szó.
nyugi, van csavar..vicces lenne csak a purhab, pláne, ha bejárati ajtó
kiszeded az előző ajtót
berakod az újat, használod a vízmértéket
kiékeled
fúrsz és csavarozol (szép nagy, bazi hosszú csavarokat, bele a falba, min 4-6 darabot
utána jöhet a purhab...
ékeket 4-5 órával később ki lehet szedni és a falat javítani
ja és csukott ajtónál purhabozol és csavarozás után vízmérték újra
lehet kapni direkt tokrögzítő csavart annak torxos a feje könnyebb vele dolgozni.
Ékelni azért nem olyan könnyű,mielőtt csavarozol, ellenőrizd , hogy normálisan csukódik e az ajtó, és hogy függőleges /vizszntas rendben van e.
Köszönöm.
Én is kb így képzeltem.
A mostani, régi ajtó, nem tudom hogy van rögzítve, mert csavarokat nem látok a tokban, de majd kibontáskor úgyis kiderül.
Jó, nálam se ytong, se szilikát. Van viszont az egyik oldalon B30-as tégla, a másikon meg valami 100 éves téglafal. Talán kisméretű lehet.
Előtte fúrok egy lyukat és abba simán behajtom a csavart? Nekem megnyugtatóbbnak tűnik, ha ott van még egy tipli is.
Erről jut eszembe, azt is meg kell néznem, hogy van-e ilyen hosszú fúrószáram.
A tiplizős megoldás is működhet , csak macera.Beteszed az ajtót, kiékeled az ajtót kifúrod a tokot, bejelölöd a furat helyét, majd kiveszed az ajtót kifúrod a furatokat, és megpróbálod visszatenni az ajtót az előző állapotába. Ha picit félrement a furat elhúzza az egész beállítást.
A tokrögzítő csavarnak elő kell fúrni, 1mm -el kisebb fúróval,a mélység legyen jóval hosszabb mint maga a tokrögzítő és akkor nem kell bele dűbel, mert olyan hosszú, hogy simán megtartja stabilan.
Ha mindenképen dűbelt szeretnél akkor a beütősök közül választhatsz, de nem tudom létezik e 15cm-nél hosszabb.
Ha igen az is tökéletes lesz.
Köszönöm, akkor megpróbálom így. Ha nem kapaszkodik be a csavar elég stabilan a téglába, akkor még mindig dűbelezhetek.
Ha simán a téglába csavarom be a csavart, akkor nem kell kivenni az ajtót a fúráshoz? Simán a tokon keresztül fúrjam át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!