Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Légtartály vészhelyzet esetére?

Stunt man kérdése:

Légtartály vészhelyzet esetére?

Figyelt kérdés
Van egy régi poroltó palackom(üres) és arra gondoltam hogyha teszek ra csatlakozókat, lehegesztem a végét, jó lenne légtartálynak amit feltöltök kb.7-8 bar-ra és beteszem a kocsiba, hogyha netalán defekt lesz akkor kukacossal befoldozom, ezzel meg fel tudnám fújni a gumit. Jó ötlet, megvalósítható, elég lesz ez a levegő egyszeri feljújáshoz?
2020. szept. 20. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Csatlakozó, plusz hegesztés, plusz feltöltés, plusz manométer... És végül lesz egy szörnyeteged, ami, ha meggondolja magát és lelövi a csatlakozót, esetleg még a szomszéd kocsi ajtajába is lyukat vág... Nem tudom, hányszor szoktál defektet kapni, én 15 év alatt egyszer, amikor építkezésen betonvasba hajtottam. Szerinted megéri a mókát? Inkább rakjál be egy 3500 Ft-os manométeres kézipumpát. Unalmas vele nulláról felfújni egy kereket, de nem fárasztó (csak 2.4 barig kell nyomni) és sokkal biztonságosabb.
2020. szept. 20. 12:08
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Nem nagyon értem, hogy mit kezdenél ezzel az időzített bombával egy defekt esetén??!

Ha bele is fújnál, rögtön utána újból leeresztene...

De van egy régi találmány, talán hallottál már róla?!

Úgy hívják, hogy pótkerék.

2020. szept. 20. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Gondolom nyomásálló edények hegesztésének elméleti alapjaival tisztában vagy, megvan az eszközparkod a vizsgálathoz, gyakorlott kézzel meg fogod tudni csinálni az egyetlen darabot tökéletesre.
2020. szept. 20. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb megoldás erre egy elektromos pumpa. Kisebb helyet foglal, könnyebb, sok minden másra is használhatod (pl.matracfúvás) Nekem ilyen van, és hidroforok, tágulási tartályok pumpálására használom elsősorban, de ott van a kocsiban mindig, hátha kell. Ez a fajta, elég jó, használtam már eleget, de még bírja: [link]
2020. szept. 20. 15:28
 5/5 anonim ***** válasza:
64%
A poroltó palack nem biztos, hogy kibír 7-8 Bar-t, mivel a nyomás nem abban van, hanem a benne lévő CO2 patronban, amit akkor aktíválsz , mikor betütöd a szeget.
2020. szept. 20. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!