Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet kinyítni a...

Hogyan lehet kinyítni a mosógépem szűrőajtaját?

Figyelt kérdés

Csukva:

[link]

Nyitva:

[link]

Itt akadtam el.

2020. szept. 18. 17:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Óramutató járásával szemben (tehát ellentétes irányban, azaz visszafelé) kell elforgatni nyitáshoz. Ha nem megy, hívj egy férfit, feltehetően túlságosan meghúzták korábban. A forgatógomb mögött egy nagy szilikongumi gyűrű tömít. Mindenesetre kicsavarás előtt tegyél alá egy nagyobb lapos tálat vagy felmosórongyot, mert 1-2 liter víz kifolyhat.
2020. szept. 18. 20:04
 12/24 Fantom83 ***** válasza:

Én is balra csavarnám,mondjuk egy vízpumpa fogóval,vagy régi francia kulccsal,ha hozzáférnék.

Én régi kiszuperált tepsit szoktam alá tenni,h a víz ne folyjon mindenfelé.

2020. szept. 18. 23:31
 13/24 anonim ***** válasza:
Én is egy nagy fogóval szoktam megindítani. Amennyire lehet, nyitva a fogót, hogy a tekerő végeit tekerje, áldozva ezzel az általános iskolás fizika istenének. Régen volt hasonlónk, azt csak vízszintesig kellett tekerni, majd kihúzni.
2020. szept. 19. 07:58
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Túl óvatos volotam, ma észrevettem, hogy könnyen kicsavarható, csak tegnap aggódtam, nehogy eltörjem. Van hozzá erőm, épp ez a baj, féltem, hátha eltörik.

Szóval sikerült, azonban állítólag ezt a szűrőt tisztítani si lehet. Viszont most látok először ilyet, fogalmam sincs, mi itt a szűrő, és hogyan vehetem ki tisztításhoz.

Illetve kivettem valamit, de arról elfejetettem fotót készíteni, csak a mögöttesről csináltam:

[link]

Amit kihőztam, az maga a szűrő? Legalább 6-8 éves mosógép, de én semmi koszt ne mlátok rajta. LEhetséges?

Vagy arról van szó, hogy amit kihúztam (arról nioncs még fotó), az nem a szűrő, hanem a fotón látható "belsőség" mögött van valahol?

2020. szept. 19. 16:01
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Amit kivettél, az maga a szűrő
2020. szept. 19. 16:07
 16/24 A kérdező kommentje:
Értem, lehet, hogy pár napon belül készítek arról fotót. Lehetséges, hogy 6-7 év rendszeres használatot követően tiszta a szűrő? Mert én semmi koszt nem látok rajta. Tisztítani is szerettem volna, de tök tisztának látszik.
2020. szept. 19. 16:47
 17/24 A kérdező kommentje:
Persze időközben nem kizárt, hogy valaki a lakásban a tudtomon kívül kicsrélte, vagy tisztította...
2020. szept. 19. 16:48
 18/24 anonim ***** válasza:

Lehetséges

Ez csak bizonyítja, hogy "normálisan" volt-van használva :)

2020. szept. 19. 16:50
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válazoltatok. Nem mertem tegnap hozzányúlni, ma meg igen. Gondoltam, talán nem fognak "troll-hegyek" nekiesni a kérdésnek "kamu tanácsokkal", úgyhogy az írtak hatására picit erőteljesebben megpróbáltam balra csavarni, és ment szépen. Az a parám, hogy vigyázni kell nagyon a berendezésekre, nehogy megsérüljenek, így néha túl óvatos vagyok. Bár ez talán még mindig jobb, mint túllőni a célon... Na meg nem láttam még mosógépszűrőt belülről, a neten meg ki tudja, mennyire a gépemben levőhöz hasonló fotókat talánék... Jobb volt belekukkantanom.

Valaki írta egyébként, hogy egy liter víz ki szokott neki jönni. Nálam ma csak egy deci. Gondolom változó a mennyiség. Legutóbb is, mint máskor, kinyitva hagytam órákra a mosógép fedelét, hogy száradjon, lehet, hogy emiatt a melegben sok víz elpárolgott, vagy nem tudom, miért csak egy deci folyott ki.

Vagy esetleg azért folyott ki ilyen kevés nekem, mert a vízszívattyú csövet használat után le szoktam választani a vízvezetékről és nem gyűlik a víz?

2020. szept. 19. 17:13
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem.

Másfajta a mosógéped.

Van, amelyiknél liter víz kifolyik. Van amelyiknél a kupak mellett ott egy csövecske, nyitható fedéllel, ez a vészleeresztő (is).

A vizet (bemenet) egy vagy két elektromágneses elven működő szelep zárja, tehát ha a gép ki van kapcsolva, akkor a szelepek zártak.

Öblítéskor egy szivattyú nyomja ki a vizet. Ez a mosógép legmélyebb pontja. Persze kialakítástól függ, hogy mosás végesztével mennyi víz marad a gépben.

2020. szept. 19. 17:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!