Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 100mm-es öntöttvas satut...

100mm-es öntöttvas satut merjek izomból meghúzni?

Figyelt kérdés

menettel együtt az orsólya 1.8cm.

régi magyar öntöttvas satu, nemrég vettem.

átlag felnőtt férfi erővel merjek vele beszorítani dolgokat, vagy eltörik az orso?

Köszi.

2020. júl. 21. 20:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem gondolod komolyan, hogy kézzel eltörsz egy öntöttvas orsót? Ilyen vastagságú orsóval villamosok vontatják egymást, ne legyél már ennyire erős.
2020. júl. 21. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz bátor. Statikus terheléssel kézi erővel soha nem fogod eltörni!
2020. júl. 21. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
100-as satut kézzel, a gyári hajtóvasával nem tudsz eltörni, nem vagy te annyira f***a gyerek. Ha csövet húzol a hajtóvasra és szólsz a sógornak, hogy ugyan jöjjön már és álljon rá ő is, ne csak te taposd, akkor lehet benne kárt okozni, de akkor sem az orsóját (egyébként így írjuk és mm-ben mérjük) fogod először eltépni.
2020. júl. 21. 20:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Előbb hajlik el a meghúzó kar.
2020. júl. 21. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akár az orsó végén levő stift is elnyíródhat.
2020. júl. 21. 21:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Klasszikus magyar satut nem nagyon lehet megszakítani. Nekem van egy masszív 70-80 kilós darab itthon, azt még erőkarral (vascső) sem sikerült megtépni (5-ös laposvasat hajtottam össze vele lapjában).

Ellenben haverom kínai öntvény satuját fél kézzel egy 10-es betonvas befogásánál sikerült széttörni :D

2020. júl. 21. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Aztán ne sajnáld tőle a szárazjeget!
2020. júl. 21. 22:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Persze, erre való. Húzd meg nyugodtan! Én már görbítettem el a hajtószárat, de a satunak meg se kottyant.
2020. júl. 22. 15:36
 9/9 anonim válasza:
Azt kézzel meghúzva soha nem töröd el, a mozgó rész hátán való egyengetés, kalapálás szokott repedést és törést okozni, egyengetni nem a satun kell, ha ez be van tartva akkor örök élet
2020. júl. 22. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!