Mitől alszik ki a láng az öntöttvas konvektorban fűtés közben?
Már megfigyeltem, van, hogy órákat megy, van, hogy pár perc alatt kialszik. A konvektor parapetes, ránézésre nincs eldugulva, meghát pár hónapja nézettük meg.
Hosszúhétvége van és hónap vége, később hívok gázszerelőt, de szerdáig jó lenne, ha tudnék fűteni.
Nem tűnik bonyolult szerkezetnek, levettem a búrát, kiszedtem a falból, de nem látszik semmilyen gond. Mi lehet még a gond?
Üdv
A gyújtó láng mekkora benne? Gondolom FÉG konvektorról van szó. Én is néha így járok vele. Nálam általában az a gond, hogy idővel a gyújtóláng egyre kisebb lesz és így könnyen kialszik magától. Én azt szoktam csinálni, hogy elöl kitekerem óvatosan azt a csövet,amelyiken a gáz megy be és egy apró tűt átszúrok az apró fúvókán meg a két csillámot levéve kifújjatom porszívóval. Ez nálam 1-2 évre megoldja a problémát.
A szétszedést csak akkor javasolom,ha van otthon tartalék tömítés! Jah és a tűs tisztitásnál óvatosan,mert ha kijön az a kis fúvókapöcök, az idegörlő tud lenni visszarakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!