Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi lehet a baj? Előző este...

Mi lehet a baj? Előző este gletteltük a falat, nameg befújtuk penészölővel, ma reggel lecsiszoltuk, festettük, és szinte azonnal hólyagosodni kezdett a fal és lepergett a festék. Esetleg nem jó a glett összetétele?

Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 11:13
 1/9 anonim ***** válasza:

A glettelés megszáradt rendesen? A penészölőt vagy a glettelés előtt kellett volna felvinni és hagyni "hatni" és csak mondjuk másnap glettelni,vagy glettelés után várni 1 napot(nem tudom,milyen vastagon kellett) és utána penészölőzni.Ennek is van egy hatóideje,elvileg rá van írva.Ha letörölendő fajta,akkor a hatóidő után el kell távolítani,ha meg nem akkor csak várni kell vele pár órát.

A festék is lehet,hogy ezért lett hólyagos.A penészölő és a diszperzit alapú festékek össze tudnak veszni.

egy festő

2010. júl. 31. 11:33
 2/9 anonim ***** válasza:
glettelés előtt lekaprtátok rendesen az előző réteg festéket?,vagy csak rágletteltetek?
2010. júl. 31. 11:34
 3/9 A kérdező kommentje:
A penészölőt a glettelés előtt vittük fel, egy egész éjszaka hatott, másnap reggel gletteltünk csak.
2010. júl. 31. 11:37
 4/9 A kérdező kommentje:
igen, úgy vélem rendesen le lett kaparva
2010. júl. 31. 11:38
 5/9 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm tapétaragasztót is szokott a glettanyagba keverni. Érdemes lenne nekünk is?
2010. júl. 31. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Én tavaj jártam így,előtte mészfestékkel volt festve ! Én megfogadtam! ha nem értek hozzá,és nincs pénzem szakemberre,mindig lekaparom,lecsiszolom az előzőt,amennyit csak birok ! Utána mélyalapozó !!! Kőber !És csak fele hígítás,mint az előírás.A glettgipszet is ezzel/bekevert mélyalapozó/ -val keverem,nem tapétaragasztóval.Nem szeretem a penészgátlót,inkább megelőzöm,hogy ne kelljen használni.
2010. júl. 31. 14:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet azért mert nem alapoztad le. (FALFIX) Legjobb!!

Glett össztetétele mértne lenne jó? Víz+glett és kész esetleg ha túl hígra csinálod akk nemjó. A tapétaragasztós glett meg fölösleges (CMC-s glett) Mi úgy tanultuk h azt csak az enyvesnél alkalmazták és azt is csak ritkán.

17f

2010. júl. 31. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi van hogy ha csak simán rá festesz mélyalapozó után a már meglévö meszelt falra? Illetve miben más ha diszperzites, de ugyanugy nem csiszolom le.
2010. aug. 1. 21:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, simán ráfestettünk végül is. Most már ok. Köszi mindenkinek.
2010. aug. 3. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!