S. O. S! Ajtólap festésnél mindig megfolyik a festék, mit csináljak vele?
Az alapozót nem csiszoltam meg,hanem egyből rákentem a Trinát magasfényűt(ezeket már nem kell higítani,hanem festésre készek)és sok helyen megfolyt,pedig ha vékonyabban kenem akkor meg alig viszek fel festéket.A második réteggel lehet ezt korrigálni?Vizszintesen vagy függőlegesen fessem az utolsó réteget?Köszönöm!
(Most szárad az első festék réteg,kicsit megfolyva).
Azért szokták az alapozót használni, mert az jobban fed, azaz takar, és csak utána megy rá a magasfényű.
Ajtót, ablakot mindig fektetve "mázolják", akkor nem folyik meg a festék rajta. És persze fektetve megvárják, míg megszárad az egyik oldal, azután fordítanak rajta, és festik a másik oldalát. Esetleg ahol megfolyt, ha megszáradt egy kicsit óvatosan csiszold át, és csak aztán rakd rá a következő sort.
De jók vagytok hogy ilyen gyorsan válaszoltatok,köszi!
Az ajtólap fektetés eszembe sem jutott,pedig tök logikus.Ennek ellenére sajnos nem tudom megtanni,mert a bejáratiajtóról van szó és tenni sem tudom hová sajnos.Akkor lehet hogy ha megszárad akkor kicsit megcsiszolom.De időm sincsen sok és nem akartam megvárni az első réteg teljes száradását,hanem 3-4 óra múlva mennék rá a másodikkal,de akkor meg még nem fogom tudni lecsiszolni...Lehet hogy a másodikkal csak vékonyan megyek és csinálok egy harmadik réteget is :o
Szerintem se lesz jó, két okból:
1. Ha nem várod meg, míg az első réteg teljesen megszárad, ahogy viszed fel a következőt, az ecset szálai meg fogják sérteni az első réteg meg nem szárad részeit, és az egész csupa "szálkás" kinézetű lesz
2. Ha túl vastag lesz az ajtón, ablakon a festék-réteg, amikor majd a helyén be akarod kilincsire csukni, kicsi lesz a hely, és az ajtó feszülni fog.
Egy vadiúj ajtó festésénél jártunk így, vissza kellett hívni az asztalost, aki állított a vasaláson ahhoz, hogy be tudjuk csukni az ajtót. És valóban, "csak" az a másfél, két mm hibádzott.
Köszönöm :)
A becsukásra van hely,sajnos a huzat is megtalálta(úristen milyen ajtóm van nekem:)???)
A szivacshenger óriási ötlet és most szidom is magam mert van is itthon....én pedig direkt széles ecsetet vettem az ajtóhoz...A másodikat akkor azzal csinálom és ha nagyon gáz akkor a harmadikat is felkenem,remélem az már eltakarja ezt a rettenetes elsőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!