Segitenétek jó ötletekkel a házunk kültéri festéséhez?
Az előző jól mondja, a háló megfog mindent, nem reped, nem pereg.
A végén meg ilyesmivel lehet lefesteni.
Szigetelés alatt illene nemcsak hungarocellt érteni. Az meg régi hiedelem, hogy a régi parasztházak milyen jól szigetelnek... 50cm vályogfal hőátbocsátási értéke (u) 0.87. Ez meglehetősen pazarló, tekintve a mai energia-árakat. Ma (Magyarországon) már nem építhető lakóépület 0.35-ös érték felett (a Lajtán túl ez az érték 0.20!) Tehát energiafelhasználás szempontjából igenis indokolt a régi parasztházakat is szigetelni!
Nem ez a kérdés, csak úgy mondom.. :)
11:00 vagyok lemaradt a link:)
Nem hungarocelt mondott az első, hanem a hozzá való üvegszövet hálót.
Vályogot nem szigetelünk hungarocellel soha.
:) Én most építkeztem, 20cm szigetelést tettem. Úgyhogy nekem a te lespórolt szigetelésű házad is pazarló.
Az persze nem jut eszedbe, hogy nyáron nem azért van meleg egy házban, mert rossz a szigetelés, hanem mert BESÜT A NAP!
A szigetelésnek nyáron nincs nagy jelentősége, a ház átlaghőmérséklete tendálni fog a kültér átlaghőmérsékletéhez. Most hőségriadó volt, mert a napi átlaghőmérséklet 26 fok volt. Ha nincs szigetelés egy házon (viszont ablak sincs), akkor ennyi a ház átlaghőmérséklete is. De ha bent 23 fok van, akkor a szigetelés 3 fok különbségtől kell, hogy megóvjon. Télen, az átlag 0 fokban viszont 23 fok a különbség. Nem tudom, érzed-e a különbséget...
Ha voltál már parasztházban, akkor tudnád, hogy annak lőrésszerű ablakai vannak, a déli ablakokat pedig ált. tornác védi a besütő naptól. Nyáron EZÉRT hűvös, okoskám, nem a húdejó szigetelés miatt.
Télen meg azért hűvös, mert még annyira sem szigetel jól, mint a te kispórolt szigetelésű házad.
Ja, gondolom felfogtad, nem panelban lakom. Bár nem tudom, miért kellett ezt idekeverned, milyen összefüggést látsz aközött, hogy hogy szigetel a vályogfal, és hogy hol lakom én... Persze tudom, csak személyeskedtél.. Ez van, ha elfogynak az észérvek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!