Miért nem szakboltokba, ahol jobb árak és minőségi termékek kaphatóak, járnak az emberek a barkácsáruházak helyett?
Én is a szakboltokat szeretem, de:
A szakboltok legnagyobb hátránya, hogy néhány kivételtől eltekinve nem lehet nézelődni válogatni. Oda általában célirányosan mennek, eléggé türelmetlenek az eladók, persze érthető, ott áll mögötted még három szaki a sorban, ő nem a nézelődőkből él. Kérsz, fizetsz, kapsz, takarodj kifelé...
Barkácsáruház akkor jó, ha gyorsan kell sok félét venni, és nincs idő 10-20 szakkereskedésbe menni. Illetve nyugodtan kézbe lehet venni a legtöbb szerszámot, anyagot, lehet válogatni, nézelődni, nem éreztetik veled, hogy ha nem vásárolsz azonnal, akkor húzzá' innen.
Csináltam egy kisebb átalakítást és a barkácsbolt olcsóbb volt mint a szakbolt, mert benzinköltségben és időben több lett volna elmenni 15 üzletbe. Tény, hogy az egyes termékek darabárra drágábbak, de összességében mégis megérte. Parkolási lehetőségről nem is beszélve.
Villanyszerelőként bizton állíthatom, hogy villanyszerelési anyag ami a barkácsban ugyanaz a minőség/gyártó, mint a szaküzletben, az a barkácsban drágább. Ami olcsóbb, azt meg csak muszályból szabad megvenni.
Szaküzletben van kedvezmény, elvihetem az árut és ráérek hóvégén kifizetni egyben mindent. Ha kell valami egy telefon és percek alatt összeszedik a cuccomat. Nekem jobb, gyorsabb, praktikusabb a szaküzlet.
Másoknak más szempontok fontosabbak.
Még egy dolgot tapasztaltam, ami miatt szívesebben megyek a barkácsáruházba vásárolni:
Sokkal rugalmasabbak az áru visszavételében, mint a kis boltok.
Pl. zárat vettem, kis üzletben. Vittem a régit, olyan nem volt. Az eladó adott egy másik fajtát, hogy biztos jó lesz. Nem lett jó, visszavittem. Cserélni nem tudták, mert nem volt mire. Pénzt vissza nem adtak. (még akkor se, ha az ő dolgozójuk cseszte el...) Vásároljam le. De nekem nem kellett onnan semmi más. (végül egy ismerős szakinak vásároltam onnan, és ő ideadta nekem a pénzt)
A multinál hasonló esetben csak azt kérdezték, hogy cserélem, levásárolom, vagy az árát kérem vissza.
Na, ez a nem mindegy...
Milyen "szakboltokra" gondolsz?
Mert vannak a kicsik, ahol se nem olcsóbb, se nem jobb a választék.
Meg vannak a nagy szakáruházak, ahol olcsóbban is be tudsz szerezni dolgokat, ezek viszont nem az "átlag embert" célozzák meg, hanem a cégeket, építőipari vállalkozásokat, ahol nagy mennyiségben vesznek át anyagot.
Mint ahogy az előttem szóló írja, aki villanyszerelő. Neki jobban megéri célirányosan kedvezménnyel vásárolni szakáruházakból. Átlag ember meg igyekszik egy helyen letudni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!