Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem szakboltokba, ahol...

Miért nem szakboltokba, ahol jobb árak és minőségi termékek kaphatóak, járnak az emberek a barkácsáruházak helyett?

Figyelt kérdés

2020. máj. 11. 12:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Mert:

1. a barkács áruház a munkaidőmön kívül is nyitva van (9-17:30 tart a munkaidőm), a szakbolt jó eséllyel 10-16:00 vagy 9-16:00 van nyitva, nagyon ritka az amelyik 9-17:00 tart nyitva (most nem a vírusos nyitvatartásról beszélek). Egyszerűen nincs nyitva, ha akarénk se tudnék bemenni.

2. Egy helyen megkapok "mindent" addig mire úgyanazt összeszedem 3-4 szakboltot végig kéne járjak. Ld. fent mire oda jutok a 2. már bezár, de a harmadik már egészen biztosan zárva lesz.

3. A barkácsáruház választéka nagyobb. Pl. egy szakboltban általában csak 1féle gyártó 1féle terméke van, addig a barkácsboltokban legalább 2-3 gyártó több terméke közül tudok választani. Ritkábban van olyan, hogy "hát éppen pont most fogyott el és jöjjön vissza 3 nap múlva (köszi, így is szabadnapot kellett kivennem, hogy ide tudjak jönni)", vagy ha ez elő is áll van esély helyettesítő terméket választani.

4. Az sem 100%-ban igaz, hogy a szakboltban jobb a minőség. Sok esetben ugyanazt a szemetet árulják ott is. És összeségében nem is biztos, hogy olcsóbb lesz.

5. Tudom ott a webáruház, egy csomó mindent ott veszsek, de sok esetben nem lehet azt sem megoldani. A webáruházaknál már igaz lehet, hogy jobb a minőség és gyakran az ár is jobb. De ha valamit meg akar fogdosni az ember akkor ez az út bukó.

2020. máj. 11. 12:42
 2/16 A kérdező kommentje:

Az igazi szaküzletek, ahová a kivitelezők is járnak, többnyire reggel hétkor vagy még korábban kinyitnak.

Egy építkezéshez nem 10-kor indulnak el bevásárolni.

Kellő előrelátással nem szükséges, hogy "mindent" egy helyen megvegyen az ember.

Szemetet, jellemzően, a barkácsáruházak tartanak.

2020. máj. 11. 12:55
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Na , menj be maszekokhoz full kinai Einhell Krafhtech es Tonyking meg névtelen a legtöbb szerszám kompresszor gép . Elvetve van minőség a nyugati vagy hazai cégektől . Ott már tömeg van 2 embertől drágább vagy 40-60 %al . Platformban lehet kedvezmenyt kapni alkudozni .
2020. máj. 11. 13:07
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
Mert mihelyt bejöttek a nagy barkácsáruházak, megszűntek (tönkrementek)azok a kis szakboltok, amelyeket korábban megszokott a vásárlóközönség. Ebben persze szerepe van az online pénztárgépek bevezetésének is. Ha persze az ember felfedezi(nagynehezen), hogy hol van kisebb üzlet, akkor oda megy, de pl. csavar- és szög nagyon kevés helyen kapható, még az internetes keresgélés is órákat vehet igénybe. Ha lemegyek a Velencei tó partján levő nyaralónkba, akkor én ott egy nagyon jó "szakboltban" vásárolok, ahol csavart/szöget akár darabra is kapok és jóval jutányosabb áron, mint egy barkácsáruházban.
2020. máj. 11. 13:17
 5/16 A kérdező kommentje:
Pesten a Nagycsavart, a Demeter és Burót, Budán meg a VG-Trade-et keresd meg szög és csavar ügyében. Fillérekért darabra is vehetsz náluk.
2020. máj. 11. 13:27
 6/16 A kérdező kommentje:
Akit érdekelnek ilyen helyek, ink. írjon, nem akarok reklámot senkinek.
2020. máj. 11. 13:30
 7/16 anonim ***** válasza:
92%

Azért, mert valójában se nem rosszabb a minőség, se nem drágább a barkácsáruház.

Amikor felújítottam, sokat jártam barkácsáruházba, mindig voltak bőven munkásemberek. Akiken látszik, hogy szakemberek, építőiparból élnek és ott vásárolnak. De az első kifejtette bőven részletesen

2020. máj. 11. 13:38
 8/16 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagyok egy szakember, ezt azt megcsinálok itthon. Elmentem vasárnap (ez tavaly novemberben volt) az obiba (ez van hozzám a legközelebb) és vettem festéket, hengert takarófóliát és kifestettem a lakást. Januárban vettem csillárt led izzókkal, februárban fali polcokat vettem meg egy hobbi fúrógépet, egy csomo csavart, tiplit és egyebeket. Amennyit én fúrok arra tökéletes a noname verzió is. Nyáron bútorlapot méretre vágatni és összedobok egy kisebb szekrényt.

Én inkább az obiba megyek, mint a környéken lévő kisebb szakboltokba.

2020. máj. 11. 16:44
 9/16 anonim ***** válasza:
71%
Szakik annyira nem nézik az árakat, mert úgyis kifizettetik az ügyféllel. Bojler csere előtt állok. Praktikerben egy 10-essel drágább mint másol. A múltkor ereszcsatorna csövét cseréltem, a helyi vasműszaki boltban, 1800Ft körül vettem a 2 méterest, a Praktikerben meg ugyanez 5 ezer.
2020. máj. 11. 17:10
 10/16 anonim ***** válasza:
88%

Változik a piac. Egy nagyobb forgalmú szerszámáruház sokkal nagyobb tételben vásárol a viszonteladótól, sőt nagyon sokan már követlen hozzájutnak a gyártóktól a termékekhez. A rákospalotai Fétis kft, az érdi Szerszámkell webáruház, a taksonyi Megatool Kft, a kőbányai Szerszámoutlet, a fehérvári Albaszerszám, a szintén fehérvári Arzenál, a szajoli Ferker megveszi a prémium kategóriás szerszámokat a gyártóktól olyan olcsón, hogy az újpesti kis barkácsboltban Milwaukee, DeWalt, Jonnesway, Gedore áron veszed az Expert, Einhell, Yato stb. féle kínai vackokat. Aki minőséget akar vásárolni, az nem fog se barkácsboltba, se barkácsáruházba menni. Akinek meg elég egy közepes minőség, beugrik az Obiba, Praktikerbe, Bauhausba, amik a hét minden napján, reggel 7-től este 8-ig nyitva vannak. Egyszerűen nincs helyük a mai szerszámpiacon a kis barkácsboltoknak.

Pont a hétvégén gondolkoztam el azon, hogy a szülővárosomban 1,5 éve nyitott egy kis barkácsbolt, és teljesen elképedtem az árakon. Egy olyan városról beszélünk, ahol a társadalom el van öregedve, ennek ellenére abszolút nem szegény település, mondhatni iparváros. A barkácsboltos srác elkezdett tavaly év vége fele prémium szerszámgépeket forgalmazni a budapesti szerszámáruházak bruttós árainak 140-150%-ért. Csinált egy facebook profilt a boltnak, bejelölt pár ezer helyi lakost. A helyi háziasszonyok és öregek sorra osztogatják a postjait a több 100 eft-os szerszámszettekről, mert azt hiszik hogy nyereményjáték -> ingyen reklám. A bolt meg megy, mert rengeteg olyan ember van a városban, aki nem tudja effektíven használni az internetet, és megveszi a bruttó 100 eft-os átlagárú gépet a vállalkozásához 140-150 eft-ért. Egy ilyen barkácsbolt a fővárosban vagy egy olyan helyen ahol nem áll fenn a lakosság nagy részénél az infókommunikácó szinte teljes hiánya, nem tudna fennmaradni. Már pedig szerencsére lassan, de fejlődünk. Én nem is bánom, hogy az ilyen kereskedések eltűnnek lassan, hála a multiknak és a nagy forgalmú szerszámáruházaknak lassan ezen a piacon is vége a lehúzósdinak.

2020. máj. 11. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!