Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hidrofor tartályt helyettesíth...

Szudan kérdése:

Hidrofor tartályt helyettesíthetem egy 120l- es bojlerrel?

Figyelt kérdés
természetesen nyomáskapcsolóval megfelelő nyomásra beállítva. egy hétvégi ház vízellátását oldanám meg vele?

2020. máj. 1. 11:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Ha tudsz elég nagy ballont venni/csinálni bele, akkor simán megoldható, de ha csak úgy rákötöd a szivattyút, még ha a fenti egyik válaszadó átcsövezésével is akkor nem lesz jó, vagy nem lesz elég nyomásod, vagy mikor veszed ki a vizet/nyomást a tartályból valamennyi levegő mindig szökni fog és a végén elveszlik a tartály szerepe, úgyhogy a lufi mindenképp kell.
2020. máj. 2. 13:14
 12/13 lightfeeder válasza:
90%

Simán lehet. Nem csak ballonos hidroforok léteznek. Minél nagyobb a tartály annál kevesebb a ki be kapcsolási ciklus, ez jó a motornak is. De ha nincs víz kivétel akkor sokat áll benne a víz és belerohad.

Viszont nekem mindig utána kell tölteni levegővel, valamiért eltűnik, pedig a rendszer tomitett mindenhol.

2020. júl. 16. 09:10
 13/13 A kérdező kommentje:
megépítettem, szépen működik, valamennyi nyomásvesztés nállam is van, pedig szivárgás nincs, mondjuk ráérek 2 hetente rápumpálni.
2020. szept. 30. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!