Mi lehet a probléma a bojlerrel?
Mi lehet a probléma a bojleremmel?
pár napja tapasztaltam hogy a bojlerem(ariston50 L)
nagyon gyakran szinte 5 percenként ki-be kapcsol. ezért arra gyanakodtam hogy nagyon vízköves ma megnéztem hát volt rajt bőven!
vízkőtelenítettem, vissza szereltem mindent gondoltam minden jó és készen is vagyok, de nem !! a bojler világít, pörgeti a villanyórát de nem fűt, nem hallani hogy sisteregne, egyébként nincs éjszakai áramom amikor kell melegvíz bedugom nekem ez így megfelel. mi lehet a probléma?
Egymásnak ellentmondanak az információk..
Szerinted hova lesz a villany, ha az óra forog és nem fűt?
Van-e fi relé?
Akkor utolsó információdhoz kapcsolódva:
Ugye a fi relé figyeli a fázis és 0 áramát.
Ha a kettő között eltérés van, akkor valahol csak a védőföld felé menet el a különbség és ha van különbség leold.
Ebből adódik, hogy a fűtőszál sem egészben sem részben nem zárlatos.
Akkor nem a bojlertől forog a villanyóra.
Ez az én következtetésem, egy-kettőt mérni kellene, hogy kiderüljön mi a történetben a turpisság.
"védőföld felé mehet el a különbség"
Persze elmehet a vízen keresztül is, de az eredmény ismét: fi relé oldás
Emberek! egyszerűen fogom elmagyarázni a tapasztalatomat, szóval kimegyek megnézem a villanyórát hmm nem "pörög" nagyon. Bemegyek bedugom a bojlert utána kimegyek megnézni mennyire pörög hmm sokkal gyorsabban pörög. ezt tapasztaltam.
akkor mivel lehet azt magyarázni hogy ég a bojler ledje de nem fűt? nem az lenne a normális ha fűt akkor ég a led, ha nem fűt akkor nem ég a led.?
A termosztátja működik, azért világít a lámpa. Tehát fűtene ő csak nem tud, mert nem a fűtőszálon keresztül záródik az áramkör, hanem a valahol máshol.
Ne használd így, tűz és áramütés veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!