Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen AWI gépet vegyek...

Milyen AWI gépet vegyek szerintetek?

Figyelt kérdés

Olyat szeretnék amivel lehet alut is hegeszteni.

Tehát AC/DC. Nem csak sima AC.

2020. ápr. 23. 19:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzt szánsz rá?
2020. ápr. 23. 21:08
 2/8 A kérdező kommentje:

A MIG gépem 130 ezerért vettem, ez finomabb technika tehát ilyen 200körül gondoltam.

Nézegettem gépeket egyébként de ilyen 130 ezres kategóriában csak AC-val tudsz hegeszteni tehát nem alkalmas alura. 200 ezer körül meg olyan márkák vannak amikről nem tudom milyenek.

2020. ápr. 24. 08:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Tehát 200 ezerért már láttam AC/DC gépet csak passz, hogy milyen.
2020. ápr. 24. 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen olyat javaslok, aminek van megfelelő szervizháttere. A teljesség igénye nélkül:

Iweld, Alfaweld, Jasic, BLM, Stahlwerk, Rilon. Ezek mind jó minőségű gépek. Nekem jelenleg Jasic meg Stahlwerk van és tökéletesen elégedett vagyok velük.

2020. ápr. 24. 11:07
 5/8 A kérdező kommentje:

A Co gépem Iweld, meg vagyok vele én is elégedve. Eddig semmi baja sem volt, pedig gyakran használom poros helyen például, igaz nem magas áramerősséggel.

Ezt néztem ki, szerinted jó lehet?

[link]

2020. ápr. 24. 17:45
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Neked milyen AWI géped van? (Már ha az van) Milyen áron vetted?

Köszönöm a válaszokat.

2020. ápr. 24. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Az első linken lévő Alfa, egy régebbi gép, de attól még jó választás lehet. A második szintén, de a digitális állítás miatt macerásabb a beállítása hegesztés közben. Jobban szeretem a kézit, gyorsabban tudom finomhangolni.

A Mastrowelddel nincs jó tapasztalatom, azt nem merem ajánlani.

Jelenleg egy Stahlwerk AC/DC AWI gépem van, de ez egy belépőszintű, olcsó gép volt. Ennek megfelelően nincs rajta impulzus hegesztés, így az igazán vékony lemezek hegesztésére nem alkalmas (sörösdoboz).

Ha vékony anyagokat is akarsz varrni, különösen alumíniumnál nagyon fontos az impulzus hegesztéshez tartozó adatok minél tágabb állítási lehetősége. Frekvencia, alapáram, stb.

Én Jasic párti vagyok, ennek megfelelően komolyabb munkákra ezt a gépet választanám:

[link]

2020. ápr. 24. 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat! Ment az összesre a zöld kéz.

Jó hegesztést a továbbiakban.

2020. ápr. 25. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!