Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen hegesztő gépet vegyek?

Milyen hegesztő gépet vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretnék itthonra vásárolni egy hegesztő gépet, átlagos otthoni felhasználásról van szó mint mindenhol, a leglehetetlenebtől a normálison át az extrémig bármi befuthat.

Igazából bizonytalan vagyok.

A hálózatom 1 fázis 20A.

Lényegében 1 típust néztem ki(eddig) mégpedig a iWELD GORILLA MICROFLUX 131 NOGAS lenne.

Ez önvédős porbeles huzallal megy asszem max 120A és az egyik legfontosabb hogy viszonylag alacsony a hálózatra vetített terhelése 16,8A MAXIMÁLIS áramfelvételt írnak.

Viszont nincs tapasztalatom a porbeles huzallal hogy milyen, a neten is sok az ellentmondás valakinek bejött valakinek nem.

Azért nézegetem mert nem vagyok szakképzett hegesztő de a mezőgazdaságban dolgozok és van a cégnek egy Co2 védőgázt használó gépe 2-en használjuk a gépet egyikünk sem hegesztő, "amatőrök" vagyunk.De amit azzal a géppel művelni lehet az eszméletlen nagyon könnyű vele erős és szép varratokat készíteni, szinte adja magát hogy mihez hogy kell beállítani.Ezért gondolkodok ezen a gépen, hogy talán ezzel is tudok majd normális varratot készíteni.Lényegében a fogyóelektródás géppel már van tapasztalatom.

Ezen felül van egy trafós gép is bázikus elektródával nahát az nekem egy gyötrelem.

DE a mai inverteres bevont elektródás gépekről nem sok rosszat hallottam főleg az IGBT technológiát használókról.Szerintem meg tudnám tanulni ha valóban olyan egyszerű ahogy írják.

Szóval a dilemmám egyszerű drága huzallal de lehet a vékonyabb anyag is megy és a vastagabb is jobban,szebben(ha egyáltalán jó ez a technológia) vagy a számomra még alig kiismert MMA olcsó hozaganyaggal.

50.000Ft körül lenne a gépre szánt összeg.

Tanácsokat, tapasztalatokat, esetleg konkrét elképzeléseket is várok.

2020. febr. 6. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem vegyél egy megbízható olcsó invertereset.

Az már szinte magától hegeszt.

2020. febr. 6. 20:57
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
+ egy automata pajzsot.
2020. febr. 6. 20:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2020. febr. 6. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

Ha ilyen kategóriában gondolkozol, akkor inkább az Alfaweld hasonló gépét ajánlom. Azzal tudsz bevont elektródával is hegeszteni és nem sokkal drágább.

[link]

2020. febr. 6. 21:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Az Iweldek nagyon jó minőségűek. Nekem 170 A-t tud,és 25 A-s biztik vannak. Porbelest nem vennék,akkor MIG-MAG inkább
2020. febr. 8. 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Hetra a legjobb, ha tudsz hegeszteni
2020. márc. 3. 12:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a hetrára szavazok ha olcsón akarsz venni egyszerű de megbízhatót bár ezek sokkal több gyakorlást igényelnek mint egy inverteres hegesztőgép de cserébe még 200 évik is jók.
2020. ápr. 12. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!