Milyen hegesztő gépet vegyek?
Szeretnék itthonra vásárolni egy hegesztő gépet, átlagos otthoni felhasználásról van szó mint mindenhol, a leglehetetlenebtől a normálison át az extrémig bármi befuthat.
Igazából bizonytalan vagyok.
A hálózatom 1 fázis 20A.
Lényegében 1 típust néztem ki(eddig) mégpedig a iWELD GORILLA MICROFLUX 131 NOGAS lenne.
Ez önvédős porbeles huzallal megy asszem max 120A és az egyik legfontosabb hogy viszonylag alacsony a hálózatra vetített terhelése 16,8A MAXIMÁLIS áramfelvételt írnak.
Viszont nincs tapasztalatom a porbeles huzallal hogy milyen, a neten is sok az ellentmondás valakinek bejött valakinek nem.
Azért nézegetem mert nem vagyok szakképzett hegesztő de a mezőgazdaságban dolgozok és van a cégnek egy Co2 védőgázt használó gépe 2-en használjuk a gépet egyikünk sem hegesztő, "amatőrök" vagyunk.De amit azzal a géppel művelni lehet az eszméletlen nagyon könnyű vele erős és szép varratokat készíteni, szinte adja magát hogy mihez hogy kell beállítani.Ezért gondolkodok ezen a gépen, hogy talán ezzel is tudok majd normális varratot készíteni.Lényegében a fogyóelektródás géppel már van tapasztalatom.
Ezen felül van egy trafós gép is bázikus elektródával nahát az nekem egy gyötrelem.
DE a mai inverteres bevont elektródás gépekről nem sok rosszat hallottam főleg az IGBT technológiát használókról.Szerintem meg tudnám tanulni ha valóban olyan egyszerű ahogy írják.
Szóval a dilemmám egyszerű drága huzallal de lehet a vékonyabb anyag is megy és a vastagabb is jobban,szebben(ha egyáltalán jó ez a technológia) vagy a számomra még alig kiismert MMA olcsó hozaganyaggal.
50.000Ft körül lenne a gépre szánt összeg.
Tanácsokat, tapasztalatokat, esetleg konkrét elképzeléseket is várok.
Szerintem vegyél egy megbízható olcsó invertereset.
Az már szinte magától hegeszt.
Ha ilyen kategóriában gondolkozol, akkor inkább az Alfaweld hasonló gépét ajánlom. Azzal tudsz bevont elektródával is hegeszteni és nem sokkal drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!