Makita vagy AEG?
Lakatos munkára szeretnék gépeket venni 2 márka közt gondolkozom makita vagy AEG sarokcsiszolo, fúró stb
melyik jobb es miért?
Válaszokat előre is köszönöm
Nézd meg a Makitát hol gyártották,vagy a származási helyét.
Manapság már majd mindent Kínában gyártanak.
Sztem jobb/erősebb az AEG. Régebbi a múltja is,és robusztusabbak a szerszámok,de viszont drágább.
A Makitának egy hangyányival(kb -15%) olcsóbb a beszerzési ára, és az akkuk is olcsóbbak.Valamint nem elhanyagolható előnye a makitának hogy sokkal több(kb 3X) akkus szerszáma van. És én már nem kínlódok vezetékekkel...
Egyértelmű hogy a Makita! Dolgoztam mind a kettővel leginkább sarokcsiszoló illetve akkus behajtó fordult meg legtöbbet a kezemben mind a 2 márkából.
A Makita tartósabb, sokkal később kezd el szétesni.
De még formára is a legtöbb Makita sarokcsiszoló sokkal jobb ergonómiai szempontból, jobb a fogása, a kapcsoló jobb helyen van stb...
AEG a Milwaukee egyszerűsített verziója, elvileg ugyanaz belül, pár alkatrész kifelejtve, kb mint a piros makita-kék makita belül ugyan azok, csak egy-két dolog hiányzik
Milwaukee szerintem jobb, akkus gépei mindenképpen
vannak elvakult makitások, ők esküsznek a márkára, a milwaukee-t fikázzák, de a makita sem az már mint régen, mindkettőre 3 év gari, ipari minőség stb, nehéz kérdés, DeWALT, Hitachi és fenti kettő szerintem árban minőségben ugyanaz, vagy hasonló
lehetnek márkán-típuson belül jobb rosszabb kiadások, de így kijelenteni hogy ez a jobb vagy az szerintem nem lehet
Az AEG jelenleg az Elektrolux csoport tulajdonában van. Csak egy márkanév. Kínai, közepesnél jobb barkács minőségű szerszámokat forgalmaz AEG néven. Kb mint az Einhell.
Makita európai piacra szánt olcsóbb gépei románoknál készülnek (pl.: sarokköszörű). Saját fejlesztés, saját gyártás. Nekik is van kínában saját gyáruk. Bérben is gyártatnak. Illetve a piros gépeik jobb minőségű kínai gyártók portékái átcimkézve.
Inkább Makitát vegyél.
Aksis fúrót viszont nem ajánlom. Komoly gondokkal küzködik majdnem mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!