Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kőrisfából mennyire tartós...

Kőrisfából mennyire tartós autóbeállót lehetne készíteni?

Figyelt kérdés

Ez a faanyag gyakorlatilag ingyen van saját telkemen ahol kidőltek az esőzések miatt.

Édesapám ellenkezik miatta, mivel azt mondja nem tartós faanyag.

Beton kockára lenne feltéve egy talpvassal. A szerkezet pedig. facsavarral lenne rögzítve, összecsapolva, fogópárokkal.

Vagy szerezzek tölgyfát vagy fenyőt ?

2020. jan. 30. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
31%

Ha víztől meg tudod vedeni, és lekened valamilyen vastag lazurral, akkor gyakorlatilag megfelelhet a kőris is... viszont én sajnálnam ilyenre, illetve azert ahhoz gerenda kell, nem nehany kidőlt fa.

En vörösfenyőből csináltam az enyemet, az kb elpusztíthatattlan... velence is azon áll.

2020. jan. 30. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A vastag lazúrt felejtsd el, ha jót akarsz.

Jó minőségű (pl. remmers) vékony lazúrt használj.

Megéri az árát.

2020. jan. 30. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tűzre vagdostam ki pár vastagabbat.Ahogy száradt,úgy repedt félbe .Én maradnék a fenyőnél.
2020. jan. 30. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Minden fa reped, ha benne van a geszt... ez a normális, a szerkezetét nem gyengíti.
2020. jan. 31. 06:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kőris, kicsivel rugalmasabb, mint a tölgy, ezért jobban bírja a mechanikai behatásokat.. pl ebből szoktak biciklit építeni, de autó alvázat is építettek belőle a múlt század elején-közepén.

Nincs semmi baj a tartósságával.

2020. jan. 31. 06:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!