Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Megéri-e csavarmentes salgó...

Megéri-e csavarmentes salgó polcot venni?

Figyelt kérdés

Régi, egy ósdi asztalból készült palántázó polcomat szeretném lecserélni. Számításba jött salgó polc beszerzése erre a célra. A csavarmentes változat jóval olcsóbb lenne, és az értékesítő leírása szerint nagyobb a teherbírása is. Azonban a netes videók alapján számomra jóval gyatrább anyagból készült dolognak tűnik, bár igaz, hogy a papíron feltüntetett teherbírást nem valószínű, hogy kihasználnám.

A kérdésem a következő: a csavarmentes változat megbízható és stabil-e, vagy érdemes kiköhögni a különbözetet a csavaros változatért? Van-e tapasztalata valakinek a csavarmentessel,és ha igen, milyen?

2019. dec. 15. 14:50
 1/3 Fantom83 ***** válasza:
100%

Én azt mondom,ha van konkrét elképzelés,h hova,milyen méretekkel kell polc,inkább szögvasból,és régi kiszuperált "igazi" bútorlapból csináljon mindenki magának.

Az,ha a teherbírása jóval nagyobb a gyárinál soha nem baj,később jó lehet még másra is,akkor csak örül az ember,h de jó,h ilyen masszívra csináltam anno.

2019. dec. 15. 17:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, de nekem nincs se hegesztőm, meg ahová betenném, onnan nem tudnám kihozni, ha nem lenne szétszerelhető. Szóval ez a szögvasas megoldás nem lenne jó.
2019. dec. 16. 08:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Csavarosat vegyél. Barkácsboltos "salgó" polcot nem érdemes venni, mert nyeklik-nyaklik. A csavar nélküli polc gyorsabban összerakható, de nem rendelkezik olyan stabilitással mint a csavaros. Én mindkettővel dolgoztam, a horgyanyzott, csavarozhatóra esküszöm. Otthon meg nem érdemes barkácsolgatni polcot, mert a hegesztőpálca+flex korongok+festék+zártszelvény ára...a végén többe kerül mint a profi polc és ha pl. költözöl nem lehet szétszedni. A salgóhoz meg utólag is lehet szabványos elemeket venni és variálhatod a kiosztást.
2019. dec. 22. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!